Thorning: Danmark er blevet ramt af kynisk voldshandling

Foto: Martin Sylvest
Offentliggjort Sidst opdateret

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fortæller i en pressemeddelelse, at alt tyder på, at skyderiet på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling.

»Skudattentatet er en handling som fylder mig med dyb vrede. Alt vil blive sat ind på at finde de skyldige og bringe dem for en domstol,« siger statsministeren i meddelelsen.

Hun beskriver angrebet, der har kostet en civil borger livet, som en kynisk voldshandling og sender sine tanker og dybeste medfølelse til ofrene og deres pårørende.

Umiddelbart efter meldinger om skyderiet trådte Den Nationale Operative Stab sammen under ledelse af Rigspolitiet. Regeringens Sikkerhedsudvalg har klokken 18.00 holdt møde om sagen, oplyses det i pressemeddelelsen.

»Jeg vil opfordre alle til at bakke op om myndighedernes arbejde. Vi står foran nogle svære dage, hvor vores sammenhold vil blive testet. Men i Danmark vil vi aldrig bøje os for vold,” siger Helle Thorning-Schmidt.

Angrebet skete lørdag eftermiddag, da bevæbnede mænd åbnede ild mod Krudttønden på Østerbro i København. Tre politifolk blev såret, mens en civil mand på 40 år mistede livet.

Politiet jagter fortsat to gerningsmænd, der menes at stå bag angrebet.

BNB

Powered by Labrador CMS