Tager på tur til terror-bjerg: -Er ikke nervøs

Velgørenhedsorganisationen Børneulykkesfonden arrangerer i februar en bjergbestigningstur til Mount Toubkhal i februar.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det sendte chokbølger gennem hele verden, da to unge, skandinaviske kvinder i december måned blev fundet brutalt dræbt ved landsbyen Imlil nær bjerget Mount Toubkal, Nordafrikas højeste tinde.

De to dræbte var danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland. Siden da har Udenrigsministeriets Borgerservice opdateret deres rejsevejledning for rejser til Marokko:

– Tag ikke alene på trekking-ture i bjergområderne i Marokko, herunder på Mount Toubkal. Du bør kun anvende anerkendte trekking-firmaer og guider med lokalkendskab og overveje muligheden for at trekke i en større gruppe, lyder det.

Marokko er et populært rejsemål for danske turister. Udenrigsministeriet slår fast, at selv om langt de fleste danskere ingen problemer har under deres besøg, så er der grund til at udvise ekstra forsigtighed i landet.

Der er på nuværende tidspunkt ikke planer om at ændre på sikkerhedsniveauet for rejser til Marokko, oplyser Borgerservice.

– Rejsevejledningen gør allerede opmærksom på, at man i Marokko skal være opmærksom på sin personlige sikkerhed på grund af risikoen for kriminalitet og terror, skriver Borgerservice i en kommentar.

Velgørenhedsorganisation på bjergbestigertur

Alligevel sender velgørenhedsinitaitivet Climb for Charity, der hører under Børneulykkesfonden, i starten af februar et hold deltagere til netop Mount Toubkal i Atlasbjergene.

Climb for Charitys bjergbestigerture er blevet berømte, da flere kendte danskere har prøvet kræfter med deres udfordringer. Her kan blandt andet nævnes komikeren Uffe Holm og bloggeren Mascha Vang, der begge bestiger Mount Kinabalu på Borneo i denne måned. Eller designeren Jesper Høvring, der også i denne måned bestiger Afrikas højeste tinde, Kilimanjaro.

Hos Børneulykkesfonden mener man ikke, at de terror-relaterede drab skulle give nogen anledning til at afløse den forestående tur til Mount Toubkal. Det fortæller PR- og kommunikationsansvarlig, Signe Schouw, til Newsbreak.dk.

Dét, Udenrigsministeriets Borgerservice advarer mod, er nemlig trekking-ture alene. Og sådan er det ikke hos Climb for Charity, fortæller hun:

– Vi har været i dialog med rejseselskabet, og er ikke nervøse. Vi er et stort hold, og vi benytter os af lokale guider. Vi har køkkenfolk, hestemænd og så videre med. Vi følger selvfølgelig Udenrigsministeriets Borgerservices rejsevejledning, siger Signe Schouw.

-Det sker jo desværre mange steder

En af dem, der har bestilt billet til turen er Anna Lechenmayer, der til dagligt arbejder som HR Konsulent hos Sund & Bælt.

Hun har tidligere været med organisationen på Kilimanjaro, og har kun rosende ord til overs for dem. Men hun anerkender, at hun da tænkte sit, da hun så nyheden om de to skandinavers skæbne:

– Det er da klart, at man tænker over det – og jeg fulgte nok lidt mere med i sagen, end jeg ellers ville have gjort, siger Anna Lechenmayer til Newsbreak.dk.

Men det får ikke Anna Lechenmayer til at aflyse turen, der starter 2. februar. Hun er ikke nervøs overhovedet, fortæller hun:

– Nej, det er nok mere min omgangskreds, der er det. Men det lader jeg mig ikke stoppe af, siger hun.

For lod hun sig stoppe, så skulle hun også sætte en stopper for så meget andet:

– Det er enormt tragisk, men hvis man spekulerer for meget over det, så kan man jo til sidst ikke tage nogen steder hen.

Powered by Labrador CMS