Tæringer skyld i altankollaps

Det var tæringer i de bærende jernkonstruktioner, der natten til søndag var skyld i, en altan styrtede ned i Nykøbing Falster.

Det var en altan på dette hus, der søndag den 31. juli kollapsede under en fest. Foto: Google Maps
Offentliggjort Sidst opdateret

Søndag den 31. juli klokken 00.49 brød en altan sammen på adressen Hammerlodden 29 1. sal. i Nykøbing F, mens seks unge mennesker opholdt sig på den.

Der er nu foretaget en byggeteknisk undersøgelse, og den foreløbige konklusion er, at der var kraftige tæringer i de bærende jerndragere. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Til Ekstra Bladet fortæller John Jensen, der ejer bygningen på Hammerlodden sammen med sin kone, at altanerne ikke er blevet tjekket i lidt over ti år.

– Siden jeg overtog ejendommen i 2005, er sikkerheden ikke blevet tjekket, siger han til avisen.

En 20-årig kvinde er stadig i livsfare. En 19-årig kvinde, der også har ligget i koma efter ulykken, er blevet vækket mandag. Det skriver TV2.

Det var natten til søndag, at en ungdomsfest på Hammerlodden i Nykøbing Falster endte katastrofalt. Det fortalte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Newsbreak.dk søndag.

Klokken 00.49 “søndag” får Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi meldingen om den nedstyrtede altan på Hammerlodden 29 i Nykøbing på Falster.

– Bunden klapper simpelthen ud af altanen, forklarede Henrik Karlsen, vagtchef hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til Newsbreak.dk.

De seks unge mennesker, der befandt sig på altanen, styrter derfor seks meter ned på de underliggende fliser.

De seks unge – tre mænd og tre kvinder i alderen 18-21 år – blev alle bragt til sygehuset. De to kvinder på 19 og 20 år var imidlertid i livsfare og blev indlagt på Rigshospitalet.

Kunstigt koma

Mandag er den 19-årige kvinde blevet vækket af sin koma.

– Hun har det væsentligt bedre og er uden for livsfare, siger vagtchefen hos lokalpolitiet fra Nykøbing Falster til TV2.

Den 20-årige kvinde er imidlertid stadig i livsfare og i kunstigt koma ifølge TV2.

Der var ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi tale om en ældre ejendom. Ifølge Newsbreak.dks oplysninger er den fra 1940’erne.

De øvrige beboere i ejendommen har fået besked om, at de ikke må bruge deres altaner, før at de er blevet undersøgt.

En tidshorisont på den endelige afslutning af sagen kan ikke gives på nuværende tidspunkt, da der stadig pågår efterforskning.

Powered by Labrador CMS