Taber gigantisk beløb

Facebook blev torsdag over 200 milliarder dollar mindre værd på børsen i New York efter skuffende regnskab

Kæmpe kursfald efter skuffende regnskab har ifølge magasinet Forbes skåret næsten 30 milliarder dollar af Facebook-stifter Mark Zuckersbergs formue. Den 37-årige amerikaner er nu 'kun' god for cirka 85 milliarder dollar. Det svarer til godt 551 milliarder kroner. (Arkivfoto)
Kæmpe kursfald efter skuffende regnskab har ifølge magasinet Forbes skåret næsten 30 milliarder dollar af Facebook-stifter Mark Zuckersbergs formue. Den 37-årige amerikaner er nu "kun" god for cirka 85 milliarder dollar. Det svarer til godt 551 milliarder kroner. (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Facebook-grundlægger Mark Zuckerberg er for første gang siden 2015 havnet uden for top-10 på magasinet Forbes' liste over verdens rigeste personer.

Det skyldes et enormt kursfald torsdag på børsen i New York.

Her dykkede kursen på Meta Platforms, som ejer Facebook, Instagram, Messenger og WhatsApp, med 26 procent efter et skuffende regnskab og en prognose for første kvartal i år, der lå langt under børsanalytikernes forventninger.

Desuden viste regnskabet, at Facebook ikke oplevede vækst i brugertallet fra tredje til fjerde kvartal, da de månedlige brugere i begge perioder var på 2,91 milliarder.

Historisk stort tab

Kursfaldet mindskede Metas børsværdi med 230 milliarder dollar.

Det er et historisk stort værditab for en enkelt aktie på en enkelt handelsdag, skriver Bloomberg News.

Zuckerberg er den største enkeltaktionær i Meta Platforms med en ejerandel på næsten 13 procent ifølge nyhedsbureauet AFP.

Med kursfaldet svandt værdien af hans aktiebeholdning ind med næsten 30 milliarder dollar.

Ifølge Forbes er den 37-årige Mark Zuckerberg nu god for knap 85 milliarder dollar.

Det rækker til en placering som nummer 12 på rigmandslisten fra Forbes.

Nummer et på listen er Elon Musk fra Tesla med en formue på 232 milliarder dollar.

Facebook

Facebook blev oprettet i februar 2004 af Mark Zuckerberg, der studerede på Harvard, med støtte fra blandt andre Andrew McCollum og Eduardo Saverin. I starten var der kun adgang for studerende med en college- eller universitets-e-mail-adresse. Siden da er Facebook gjort tilgængelig for alle. Man kan vælge at indmelde sig i et eller flere netværk såsom skoler, arbejdspladser eller geografiske regioner. Siden giver brugerne mulighed for at samle sig i grupper og udveksle tekst og billeder, som man kan sætte på sin profilside. Samtidig kan man kommentere andres profiler ved at efterlade noter på deres sider. På Facebook kan anvendes diverse applikationer, fx quizzer, spil og filmanmeldelser. Applikationer kan sendes til ens kontaktlistepersoner, og man kan sammenligne eventuelle resultater. Siden april 2008 har man desuden kunnet chatte med de venner, der er online.

Facebook er verdens mest besøgte website. Over 2,5 milliarder fotos bliver uploadet om måneden. Samtidig er Facebook også det mest blokerede website på arbejdspladser.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS