Sur smiley og politianmeldelse til Burger Kings danske kronjuvel

Burger Kings mest kendte danske restautrant ligger på Rådhuspladsen i København - nu har Danmarks mest ikoniske burger-bar fået en sur smiley og en politianmeldelse af Fødevaremyndighederne.

Fastfood-kæden Burger Kings restaurant, der ligger på hjørnet af Rådhuspladsen og Støget i København, har fåpet en sur smiley og er blevet politianmeldt. Arkivfoto: MORTEN VASSING /Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Tænk på en burger-bar i Danmark og en stor procentdel vil nok nævne Burger Kings restaurant på Rådhuspladsen i København, der i hvert fald i Burger King-regi er at regne for Danmarks kronjuvel.

Desto mere underligt er det, at netop denne Burger King nu har fået en sur smiley samt en politianmeldelse fra Fødevarestyrelsen efter et kontrolbesøg 23. maj i år, som bestemt lader meget tilbage at ønske – ikke mindst for kunderne.

Burger King kan end ikke undskylde sig med, at Fødevarekontrollen kom uanmeldt, da der var tale om en opfølgende kontrol efter en mellemfornøjet smiley, som Burger King fik helt tilbage i marts måned.

I rapporten fra 23. maj, hvor den sure smiley og politianmeldelsen falder, står der blandt andet:

“Fulgt op på indskærpelse fra forrige kontrolbesøg. Forholdet er ikke bragt i orden. Følgende er konstateret: Gulv i produktionsområde fremstår med revner og huller, stort hul foran friture og huller bøfsteger hvori der står vand, der er revner og ujævnheder i gulvbelægning på trapper, gelænder ved tappe fremstår med ujævn og beskidt overflade, der er hul i vinyl på gul ved foden af trappen, malede kanter ved trappe fremstår ikke jævne og afvaskelige, kanter på bordplade ved kaffemaskine er beklædt med gammel beskidt gaffatape.”

På ingen måde acceptabelt

Det er ikke lykkes Newsbreak.dk at få kontakt til Burger King Danmark, men i en mail til BT skriver administrerende direktør ved Burger King Danmark:

“Hos Burger King har fødevaresikkerhed samt rengøring allerhøjeste prioritet, hvorfor vores medarbejdere også jævnligt bliver instrueret i korrekt fødevarehåndtering og hygiejneforhold i forbindelse med deres ansættelse. At restauranten på Rådhuspladsen ved Fødevarestyrelsens seneste besøg ikke har levet op til vores standarder angående vedligehold og af Fødevarestyrelsen får en anmærkning for ikke at have repareret revner i gulvet, er derfor på ingen måde acceptabelt. Aftalen med vores leverandør på reparationen blev ikke overholdt,” lyder det fra Rune Sandvik, inden han fortsætter:

“Det er er forhold, som vi naturligvis ikke finder optimale. Derfor har vi nu indskærpet over for restauranten, at dette skal bringes i orden omgående.”

Burger King oplyser til BT torsdag, at håndværkere nu har udbedret skaderne i restauranten.

Powered by Labrador CMS