Styrelsen for Patientsikkerhed advarer om mulig fejl ved vigtig allergi-test

Du er måske nødt til at kontakte din læge.

Er du blevet testet for allergi mod antibiotika i perioden 1. maj til og med 21. december 2017, og har du fået at vide, at du tåler både ampicillin og amoxicillin, skal du kontakte din læge. Foto: Bax Lindhardt/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Er du blevet testet for allergi mod antibiotika i perioden 1. maj til og med 21. december 2017, og har du fået at vide, at du kan tåle både ampicillin og amoxicillin, så er du nødt til at kontakte din læge. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse, hvor man kan læse, at de oprindelige svar, givet til patienter landet over, kan være forkerte.

Det er ikke sikkert, at svarene er forkerte, men er de svar, du har fået, forkerte, skal du testes igen. Skal du have antibiotika, og er du forinden blevet testet for allergi imod ovenstående midler, er det vigtigt, at du fortæller dem, der behandler dig, at du kan være allergisk, uanset om din test for det var positiv eller negativ.

Hvis du derimod har fået at vide, at du er allergisk overfor ampicillin og amoxicillin, behøver du ikke kontakte din egen læge. Styrelsen for Patientsikkerhed skriver, at du kan stole på dette resultat, og advarslen går altså til de, der efter en test har fået at vide, at de kan tåle både ampicillin og amoxicillin.

Farlige reaktioner

Styrelsen for Patientsikkerhed skriver, at antibiotika er en samlet betegnelse for blandt andet pencilin, og er man allergisk overfor antibiotika, risikerer man forskellige reaktioner, fra udslæt og vejrtrækningsproblemer, og over til i sjældne tilfælde såkaldt anafylaktisk shock.

Sundhed.dk skriver, at anafylaktisk shock er den stærkeste allergi-reaktion, man man opleve at blive udsat for, efter at være blivet udsat for noget, som man er allergisk over for. Det er en livstruende tilstand, og det er derfor potentielt livsnødvendigt at blive gentestet for allergi mod antibiotika, hvis man altså er blevet testet i førnævnte periode og har fået at vide, at at du kan tåle både ampicillin og amoxicillin.

Powered by Labrador CMS