Størst risiko for at dø i brand
Onsdag udkommer ny rapport om dødsbrande i Danmark
Se flere fotos i billedgalleriet herover
Kun 14 procent af boliger med dødsbrand havde en fungerende røgalarm.
Samtidig var de fleste omkomne over 50 år.
Det fremgår af en ny opgørelse over brande i 2020 med dødelig udgang.
I alt døde 54 personer i brande i 2020.
Det er Beredskabsstyrelsen og TrygFonden, der står bag rapporten, der skal styrke redningsberedskabernes viden på området og inspirere til nye forebyggelsesprojekter.
I de seneste årtier har der været en nedadgående tendens for dødsbrande i Danmark.
“Tallet er en anelse højere end det historisk lave tal i 2019”, står der i rapporten. I sammenligning med tidligere år vidner det relativt lave antal i 2020 dog om en fortsat positiv udvikling på området.
Borgerrettet brandforebyggelse
Rapporten fremhæver en række eksempler på borgerrettet brandforebyggelse. De kommunale redningsberedskaber gennemfører blandt andet projekter som røgalarmpatruljer med spejdere, installation af mobile brandalarmanlæg og opsætning af røgalarmer via viceværter.
Et forebyggelsesprojekt fra starten af 2020 består i at undervise frivillige besøgsvenner fra Ældre Sagen og Røde Kors i brandsikkerhed. Beredskabschef for Helsingør Kommunes Beredskab Søren Lundhild er initiativtager og overordnet ansvarlig for projektet.
– Besøgsvennerne kan selv lære om brandsikkerhed og videreformidle deres viden til besøgsværterne. Projektets konkrete resultater er endnu ikke tydelige, men vi har en klar forventning om, at det kan være med til at rykke ved de udsatte borgeres brandfarlige adfærd i hjemmet, siger Søren Lundhild, beredskabschef for Helsingør Kommunes Beredskab
Hent rapporten HER.
Se flere fotos i billedgalleriet herover