Stormoské koster konservativ støtte

Gellerupparken. Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

De Konservative i Aarhus vil ikke længere støtte det store byfornyelsesprojekt i Gellerupparken.

Det oplyser partiet mandag i en pressemeddelelse efter et møde i forligskredsen bag helhedsplanen.

Beslutningen har ifølge byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K) været længe undervejs, og den afgørende årsag er, at flertallet stadig ønsker en stormoské opført på Bautavej, der ligger tæt på Gellerupparken.

»Det er ikke nogen let beslutning af træffe. Men opførelsen af en stormoské klods op af området vil efter vores opfattelse underminere de ønskede effekter af helhedsplanen. Grundlæggende vil dette modvirke den opløsning af indvandrerghettoen, som vi ønsker,« siger Marc Perera Christensen.

De Konservative hæfter sig dog ved, at der er sket en række fysiske forandringer i området. Således er der revet bygninger ned, planlagt nye vejforbindelser med mere.

Derfor er det også ekstra ærgerlig, at samarbejdet ophører, siger Marc Perera Christensen, der dog ikke ser tilstrækkelig fremgang til at fortsætte samarbejdet i forligskredsen.

»De mange gode ting i helhedsplanen består forsat. Boligområdet har under alle omstændigheder trængt til en grundig forandring. Men effekterne udebliver. På områder som beskæftigelse, uddannelsesgrad og kriminalitet er der ikke sket en mærkbar positiv udvikling. Det grundlæggende syn på, hvordan vi opnår de ønskede mål, er forskelligt i kredsen. Det har vi nu valgt at tage konsekvensen af,« siger han.

Venstre har tidligere truet med at trække sig fra projektet, hvis stormoskéen skal opføres for tæt på boligområdet.

Powered by Labrador CMS