Store bøder til to vognmænd for fusk

De to lastbiler blev hevet en til rutinemæssig kontrol. Det blev dyrt.

To lastbiler blev standset af politiet. Det kostede to store bøder. Genrefoto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

To tyrkiske vognmænd har hver fået en klækkelig bøde på 35.000 kroner for at manipulere med lastbilers AdBlue-system. Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De to lastbiler blev onsdag standset ved Kolding af Tungvongscenter Syd. Der skulle foretages rutinemæssig kontrol af de to lastbiler, da svindlen blev opdaget.

– En teknisk gennemgang af begge køretøjer viste, at der var foretaget manipulation af lastbilernes AdBlue-system, således at det var sat ud af drift, fortæller Stig Simonsen, der er politikommissær og leder af Tungvognscenter Syd i pressemeddelelsen.

“AdBlue er et tilsætningsstof, som sprøjtes ind i lastbilernes udstødningssystemer for at reducere udslippet af farlige NoX-gasser fra udstødningen. Når systemet sættes ud af drift, forurener lastbilen op mod 20 gange mere end tilladt,” skriver Sydøstjyllands Politi.

Tilladelser bortfaldt

Ved en gennemgang af de til lastbilerne tilhørende papirer, blev den ene overtrædelse efterfulgt af den anden af en ganske logisk grund.

– De to tyrkiske vognmænd benyttede sig begge af en type transporttilladelse, som forudsætter, at køretøjerne overholder begrænsningerne for miljøforurening. Da køretøjerne var manipulerede, opfyldte de ikke betingelserne i deres tilladelser. Derfor bortfaldt tilladelserne, siger stig Simonsen i pressemeddelelsen.

Bødens størrelse er en takseringssag baseret på, at lastbilerne kørte uden gyldig tilladelse.

Begge køretøjer er tilbageholdt af politiet. Bøderne er endnu ikke betalt, og det vides ikke, hvordan de to vognmænd forholder sig til sigtelserne.

Powered by Labrador CMS