Stor politiaktion – mange anholdt

En storstilet politiaktion har bragt mange anholdte til politistationen.

Politiet har – indtil videre – syv mænd bag lås og slå. Foto: Bo Bach.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der har været brug for salatfadet, som politiets transportvogn også kaldes. I hvert fald i Nordjylland. Her har politiet i en storstilet aktion netop anholdt syv personer – mistænkt for omfattende indbrudskriminalitet i Vendsyssel-området. Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

De anholdte er alle mænd på henholdsvis 23, 35, 33, 30, 31, 28, 27 år, og de fleste er selv bosat i det nordjyske lokalområde, nord for Limfjorden.

Fire af de anholdte – den 23-årige, 33-årige, 31-årige og 27-årige – skal fredag fremstilles i et lukket grundlovsforhør i Retten i Hjørring, sigtet for adskillige indbrud, der er begået i private hjem.

De øvrige tre anholdte mænd ventes løsladt senere i dag efter endt afhøring.

Mange ransagninger

Ved samme lejlighed foretog politiet ransagninger på 16 adresser, hvor adskillige koster, der formodes at stamme fra indbruds-kriminalitet, blev beslaglagt til sagen.

Politiet mistænker de anholdte mænd for at stå bag omfattende indbrudskriminalitet, der er begået i perioden fra midten af august 2017 frem til dags dato.

– Vi har efterforsket i et stykke tid og indsamlet beviser mod alle de mistænkte. Og i dag skred vi så til handling i en koordineret aktion, siger efterforskningslederen, politikommissær Sune Myrup, der udtrykker tilfredshed over aktionen.

– Området i Vendsyssel har i længere tid været plaget af en hel del indbrud, og med aktionen i dag har vi lagt et betydeligt pres på det kriminelle miljø, siger politikommissæren.

Flere anholdelser i vente

Politiets efterforskning i sagen fortsætter, og resten af dagen vil der blive foretaget ransagninger af flere adresser – og politiet udelukker derfor ikke, der kan ske flere anholdelser i sagen.

Powered by Labrador CMS