Stonehenge-mysterie løst ved spøjst tilfælde

Stonehenge blev ikke vandet, og så fandt arkæologerne ud af uløst mysterium. Foto. Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

En for kort vandslange resulterede i ny opdagelse ved Stonehenge

Normalt bliver Stonehenge vandet – eller mere præcist bliver græsset omkring det imponerende forhistoriske monument vandet. Men henover sommeren har vandslagen, der  er blevet brugt til vandingen lige præcis været for kort til at kunne vande hele monumentet, og det har vist sig at være meget heldigt, skriver den engelske avis The Telegraph.

En tør sommer og den for korte vandslange har nemlig resulteret i, at græsset er blevet noget svedent – og især på enkelte pletter havde græsset problemer med at gro og blev mere vissent.

Dermed kunne arkæologer konkludere, at der på de visne pletter har stået store sten, og det beviste, at stenmonumentet har dannet en hel cirkel. Det har der længe været tvivl om. Store sten og lignende, der har stået længe i jorden hæmmer nemlig græsvæksten på det område, hvor de har stået – også i mange, mange år, efter de er væk.

Susan Greney fra de engelske myndigheder for fortidsminder glæder sig over, at arkæologerne på området stadig er i stand til at gøre opdagelser og lægge mærke til tegn, der kan give ny viden om monumentet.

– Faktisk er der stadig en hel del, vi ikke ved, og der er en hel del, som man kan finde ud, uden at skulle lave udgravninger, siger hun til The Telegraph.

Det var en vedligeholdelsesmedarbejder, der opdagede områderne med de tørrede græs og gjorde arkæologerne opmærksome på, at det kunne være intressant at se på.

Powered by Labrador CMS