Støjberg: Moske-formand skal ud af landet

Fra moskeen på Grimhøjvej. Foto: Facebook
Offentliggjort Sidst opdateret

Formanden for moskeen på Grimhøjvej i Aarhus har ikke noget at gøre i Danmark.

Det mener Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), som langt fra er overrasket over, at lederen af den omdiskuterede moske, Oussama El-Saadi, i en ny dokumentar igen kommer med hyldester til Syrien-krigere og rosende ord om terrorbevægelsen Islamisk Stat.

»Jeg har jo selv besøgt Grimhøj-moskeen og har selv diskuteret med formanden for moskeen og sagt, at han på ingen måde hører til i Danmark med de holdninger, han har,« siger Inger Støjberg.

Selv om hun understreger, at Oussama El-Saadi repræsenterer et mindretal, så ændrer det ikke ved, at hans holdninger er »helt uhyrlige« og ligger langt fra den demokratiske holdning i Danmark.

»Det, han siger, er jo, at man med Koranen i hånden har ret til at slå ihjel. Med den tolkning han har af Koranen er der jo desværre andre steder i verden, hvor han vil passe langt bedre ind,« siger hun og tilføjer:

»Jeg har diskuteret de her ting med ham og sagt meget direkte til ham, at jeg synes, han er en fej hund. Men desværre så trives de her holdninger jo.«

Ifølge ordføreren er første tiltag i kampen mod de holdninger, der findes i moskeen – og som, Inger Støjberg mener, opildner til hellig krig – derfor at se på personernes opholdsgrundlag. Selv om hun er villig til igen at diskutere Dansk Folkepartis forslag om at lukke moskeen, tror hun, at der skal andre midler til.

»Man skal et spadestik dybere, for hvis man lukker Grimhøj-moskeen, så vil de mennesker, der er omkring moskeen, fortsat opholde sig i Danmark, fortsat have de samme holdninger og fortsat forsøge at udbrede de holdninger,« siger hun.

Den omtalte dokumentar vises tirsdag aften på DR1.

Powered by Labrador CMS