Stikker af blandt danskerne

Temu stiger fortsat i popularitet i Danmark på trods af advarsler fra forbrugerråd og miljøminister

Offentliggjort Sidst opdateret

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

Den kritiserede kinesiske handelsplatform Temu indtager en andenplads på top-10-listen over mest foretrukne webshops blandt borgere i Danmark.

Det viser en ny analyse fra Dansk Industri af danskernes indkøbsvaner på nettet for andet kvartal af 2024.

Dansk Industri følger området med hjælp fra Epinion. I undersøgelsen er 3000 personer blevet spurgt, hvilken webshop de foretog deres seneste onlinekøb hos.

Tilbudsjægere

Temu, der i første kvartal i år lå på listens tredjeplads, er på den seneste liste mere populær end blandt andre Matas, Elgiganten, Boozt, Wolt og H&M og er kun overgået af den tyske webshop Zalando.

- Vi danskere er notoriske tilbudsjægere. Vi kan lide det billigt og nemt, og det kan Temu levere, siger branchedirektør for DI’s handelsvirksomheder Jacob Kjeldsen.

- Set udefra giver Temu en god kundeoplevelse, der skal vi være ærlige. Der er ikke en masse sure Trustpilot-anmeldelser, lyder det.

Det er kun to år siden, at kinesiske Temu blev stiftet, men siden er det mildest talt gået stærkt. I årets tre første måneder var salget på, hvad der svarer til 82 milliarder kroner. (Arkivfoto).

Flere advarsler

Den kinesiske tøjgigant Shein er også placeret top-10-listen over de mest populære webshops, men falder fra en femte- til en sjetteplads.

De kinesiske webshops fortsatte popularitet sker på trods af flere advarsler om manglende produktsikkerhed.

Forbrugerrådet Tænk og miljøminister Magnus Heunicke (S) advarede i foråret mod at købe varer på platformen, da de kunne være farlige for forbrugerne og ikke overholdt gældende EU-regler om produktsikkerhed.

Ikke skræmt

Men de danske forbrugere er ikke blevet skræmt væk af den dårlige omtale.

- Vi har set mange udfordringer med produkterne fra Temu, og det tyder på, at prisen er for god til at være sand. Vi havde troet, det kunne få forbrugerne til at holde sig mere væk, men advarslerne preller af på dem, siger Jacob Kjeldsen.

Kan lægge en dæmper på

Skærpede regler fra EU, en klage fra Danmark om Temus forretningspraksis og en mulig fjernelse af toldgrænsen kan dog lægge en dæmper på popularitetsfesten, siger Jacob Kjeldsen.

- Vi har bemærket, at EU er i gang. Og det glæder vi os over og skubber på for hurtig håndhævelse. Det skal sikre, at de skal til at konkurrere på samme vilkår som andre virksomheder inden for EU, siger han.

Temus popularitet i Danmark

Temu, en kinesisk handelsplatform, er blevet den næstmest populære webshop i Danmark, ifølge en analyse fra Dansk Industri.

Til trods for advarsler om produktsikkerhed, fortsætter danske forbrugere med at handle på Temu, tiltrukket af lave priser.

Skærpede EU-regler og klager over Temus forretningspraksis kan potentielt mindske platformens popularitet i fremtiden.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS