Spiller med i dansk "rockerkrig"

Alba August og Marco Ilsø skildrer Pia og Henning, også kaldet "Makrellen", i den kommende Viaplay-serie "Bullshit"

Offentliggjort Sidst opdateret

Danmarks første store rockerkrig bliver nu filmatiseret i seks afsnit under titlen "Bullshit".

Det annoncerer Viaplay Group i en pressemeddelelse.

Den kommende serie er baseret på den dokumentariske beretning "Bullshit – fortællingen om en familie" af Camilla Stockmann og Janus Køster-Rasmussen, der blev belønnet med Dansk Journalistforbunds Cavling-pris i 2018.

Bliver et mareridt

- Jeg har behandlet "Bullshit" som en lang sekventiel spillefilm, der tematisk bevæger sig omkring familie og vold, siger seriens instruktør, Milad Alami, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Hvad der starter i rus og glæde, viser sig at blive et sandt mareridt. "Bullshit" er en spændingstur ind i ungdommens vildskab, der er sjov og ret uskyldig i starten, men som bliver mere og mere alvorlig og farlig, lyder det.

Prominente navne

"Bullshit" er centreret om Pia og Henning, bedre kendt under tilnavnet "Makrel", som skildres af henholdsvis Alba August, der er datter af den danske Oscar-vinder Bille August, og Vikings-stjernen Marco Ilsø.

De får selskab på settet af blandt andre Jakob Cedergren og Nicolaj Kopernikus.

Største væbnede kampe

Bogen "Bullshit – fortællingen om en familie", som den kommende serie baserer sig på, skildrer, hvordan drabene på "Makrellens" skolekammerat og Pias veninde bragte parret sammen.

"Makrels" bande og Pias venner søgte hævn og dannede klubben Bullshit, som kæmpede mod Hells Angels. Rockerkrigen udviklede sig til de største væbnede kampe i Danmark siden Anden Verdenskrig.

"Makrel" blev myrdet i 1984 i en alder af 24 år foran Pia af Jørn "Jønke" Nielsen, der blev dømt for drabet.

"Bullshit" har forventet premiere i 2023.

Nicolaj Kopernikus spiller med i den nye skildring af rockerkrigen i 80'erne.
Nicolaj Kopernikus spiller med i den nye skildring af rockerkrigen i 80'erne.

NICOLAJ KOPERNIKUS

Nicolaj Kopernikus er en dansk skuespiller. Han blev student fra Odsherreds Gymnasium i Asnæs. Han er uddannet på Odense Teater i 1994. Han fik sit gennembrud i Jonas Elmers film Let's get lost. Han har medvirket i tv-serien Charlot og Charlotte.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS