Spies øger indtjeningen i hård kamp om charterturisterne

Trods hård kamp om kunderne og græsk krise har Danmarks største rejsearrangør, Spies, formået at øge både omsætning og indtjening i det forgangne regnskabsår.

Spies har klaret sig godt igennem krise. Foto: Brian Bergmann/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Trods hård kamp om kunderne og græsk krise har Danmarks største rejsearrangør, Spies, formået at øge både omsætning og indtjening i det forgangne regnskabsår.

Der er rift om de rejselystne danskere med hang til sol, strand og magelighed i al almindelighed. Den danske charterbranche kæmper indædt om deres gunst, og det betyder hård priskonkurence.

Danmarks største rejsearrrangør, Spies med flere end 280.000 gæster, er imidlertid kommet stærkt gennem det forløbne år med en vækst i omsætningen på cirka 100 mio. kr. til 1,6 milliarder, og en fremgang i driftsoverskuddet på hele 69 pct. til 49 mio. kr.

Spies’ adm. direktør Jan Vendelbo glæder sig ikke overraskende over et godt økonomisk resultat i et dansk rejsemarked, som det seneste år været præget af en voldsom overkapacitet, der ikke mindst har ramt det jyske marked.

»Men takket være loyale kunder og en stærk forretningsmodel med et effektivt flyselskab og en stærk hoteldivision kan vi præsentere en markant fremgang i vores resultat,« skriver Jan Vendelbo i en pressemeddelelse. Han glæder sig nu over et godt vintersalg til især De Kanariske Øer og Caribien og en stærk åbning for sommersalget 2016.

Hidtil bedste resultat for Thomas Cook

Spies er i dag en del af den store Thomas Cook-koncern, og den nordiske del af forretningen, Thomas Cook Northern Europe er repræsenteret i Norge og Sverige med Ving, Spies i Danmark og Tjäreborg i Finland. Endvidere indgår Nordens største charterflyselskab, Thomas Cook Airlines Scandinavia samt hotelkæderne Sunwing Family Resorts og Sunprime Hotels.

Thomas Cooks nordiske forretning er kommet gennem forretningsåret med sit hidtil bedste resultat på trods af den græske økonomiske krise, og på trods af at Tunesien blev lukket ned som rejsemål. Omsætningen voksede 700 mio. svenske kr. til 13,4 milliarder. og driftsoverskuddet voksede med godt 100 mio.svenske kr. til 1.234 mio. svenske kr.

Hele Thomas Cook-koncernen, der i flere år har kørt med underskud, er denne gang kommet i plus. Der er blevet ryddet op i rejsekoncernen, så den fortsættende forretning har øet salget med godt en pct. til 7,8 millairder engelske pund, og så driftsresultatet er firedoblet til 21 mio. pund. På bundlinjen står der nu et lille plus på 19 mio. pund mod et underskud på 115 mio. kr. for regnskabsåret 2013/14.

Powered by Labrador CMS