Sparekniv svinges: Region fyrer 170 medarbejdere
Ingen har været i tvivl om, at Region Midtjyllands igangværende spareøvelse på 699 millioner kroner ville komme til at koste jobs på sygehusene.
Nu har man et konkret tal for hvor mange.
I alt er 170 ansatte i Region Midtjylland blevet varslet om, at de står til fyring. Det sker i en kabale, hvor i alt 620 stillinger bliver nedlagt på tværs af regionen.
Dermed er det lykkedes at nedlægge 450 stillinger i forbindelse med naturlig afgang eller omplaceringer.
»Tilbage er i alt 170 medarbejdere, hvor det ikke er lykkedes at finde omplaceringsmuligheder. De har nu alle fået brev om, at de er opsagt. Nogle har helt op til et halvt års opsigelsesperiode, og det er klart, at hvis der opstår nye muligheder for, at de kan blive i løbet af den periode, så står de først i køen,« siger Jørn Mørup, der er afdelingschef for Koncern HR, Løn- og Personale i Region Midtjylland, til Viborg Stifts Folkeblad.
Mange faggrupper rammes
Besparelserne rammer generelt bredt fordelt over de forskellige faggrupper, men enkelte afdelinger tager mod større hug.
Eksempelvis bioanalytikerne, hvor 50 medarbejdere bliver berørt af besparelserne. Til sammenligning bliver »kun« 48 sygeplejersker – som er en langt større personalegruppe – berørt.
Det skyldes, at de nuværende mikrobiologiske afdelinger i Herning og Viborg lukker og flytter til Aarhus.
Alle har fået prik
Af de 50 ramte bioanalytikere er 40 blevet omplaceret. Enten rykker de med til Aarhus, eller også er der fundet andre stillinger til dem på deres nuværende arbejdsplads. De sidste ti bliver afskediget.
Oversigten over afskedigelser er foreløbig, men planen er ifølge Jørn Mørup så meget på plads, at man som ansat ikke skal frygte at få et prik på skulderen, hvis man ikke har fået det på nuværende tidspunkt.
Medmindre man er ansat inden for psykiatri- og socialområdet. Hele det område kører nemlig en forskudt tidsplan i forhold til spareplanen.
»På psykiatriområdet forventer vi, at der bliver sendt varsler ud i november/december,« sammenfatter Jørn Mørup.