Sovjets sidste boss er indlagt

– Min tilstand har været god, men i dag er jeg på hospitalet, fortæller Mikhail Gorbatjov. Foto: KLAUS HOLSTING/POLFOTO
Offentliggjort Sidst opdateret

En forværring af en uspecificeret sygdom sender Sovjetunionens sidste leder på hospitalet.

Den tidligere leder i Sovjetunionen, 83-årige Mikhail Gorbatjov, er fredag blev indlagt på et hospital i den russiske hovedstad, Moskva. Ifølge russiske medier skyldes indlæggelsen angiveligt en “forværring” af en uspecificeret tilstand.

Gorbatjov, der lider af diabetes, bekræfter over for flere russiske medier, at han er blevet indlagt på hospitalet. Men han er tilsyneladende ved godt mod.

– I kender min karakter. Jeg er fast besluttet på at kæmpe for mit liv, siger Mikhail Gorbatjov, der tilføjer, at hans tilstand er blevet forværret på det seneste.

– Min tilstand har mere eller mindre været god de sidste syv dage, men i dag er jeg på hospitalet. Der er sket en forværring. Jeg ligger nu under en monitor og er fuldstændig tildækket af ledninger, siger Gorbatjov ifølge russiske medier.

Den tidligere leder modtog efter Sovjetunionens kollaps Nobels fredspris i 1990. Han siger til russiske medier, at han ikke er i stand til at følge offentliggørelsen af, hvem der fredag modtager dette års fredspris.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Interfax lyder Mikhail Gorbatjov frisk, da han udtaler sig om sin hospitalsindlæggelse.

/ritzau/dpa

Powered by Labrador CMS