Socialministeren går til kamp mod hverdagssexismen

Foto: Torkil Adsersen/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Man skal ikke finde sig i den urimeligt nedgørende og sexistiske tone, som især offentlige kvindelige debattører oplever på de sociale medier. Og der skal gøres op med den udbredte ligegyldighed, der eksisterer over for sexchikane i det offentlige rum.

Sådan lyder udmeldingen fra socialminister Manu Sareen (R), der med en række initiativer går til kamp mod hverdagssexismen.

»For mig er hverdagssexisme helt klart et ligestillingsproblem og et demokratisk problem,« siger ministeren, der tilføjer:

»Vi bor i et land, som på rigtig mange områder fører an på ligestillingsområdet, men samtidig er der desværre en del helt almindelige kvinder, som modtager hadefulde og sexistiske mails og ligefrem trusler, når de deltager i debatten – eller bliver befamlet i det offentlige rum, og det er fuldstændig langt ude. Vi er nødsaget til at tage det her meget, meget alvorligt, hvis vi skal ændre den attitude, fordi det her vi ikke gjort tidligere.«

Socialministeren lancerer torsdag årets Perspektiv- og Handlingsplan for Ligestilling, der ud over en endnu ikke nærmere fastlagt indsats mod hverdagssexisme og sexchikane også indeholder en opfølgning på en kommende kortlægning af hadforbrydelser og syv konkrete projekter, som skal fremme viden og dialog om ligestilling, social kontrol og seksualitet blandt etniske minoriteter.

Adspurgt hvad man kan stille op mod hverdagssexismen som en generel kultur blandt nogle danskere fra hans ministerkontor, lyder Manu Sareens svar:

»Noget af det første, som vi vil gøre, er at lave en slags holdningsbearbejdelse – det kan være en kampagne mod hverdagssexisme og sexchikane på uddannelsesinstitutioner og natteliv og et generelt fokus på køn i det offentlige rum,« siger han og uddyber:

»Jeg håber, at en kampagne mod hverdagssexisme vil være med til at ændre nogle af de holdninger, der er til kvinder, så de ikke bliver chikaneret. Vi ved, at kampagner virker. Det kan vi se fra kampagnen mod vold mod kvinder, hvor tallene heldigvis er dykket gennem de sidste mange år.«

Powered by Labrador CMS