Snart kommer årsopgørelsen fra Skat: Disse ting skal du huske

Fra på mandag afsløres det, om du skal betale eller have.

Offentliggjort Sidst opdateret

Årsopgørelsen 2017 kan du se i Skats tastselv-system fra mandag den 12. marts. Det oplyser Skat i en pressemeddelelse. Årsopgørelsen er der, hvor du får svar på, om du har betalt for meget eller for lidt i Skat.

Samtidig åbner det dog også op for muligheden, så du kan rette fejl og mangler i årsopgørelsen. Det er der ikke ret mange, der gør, skriver Skat. Ganske enkelt fordi systemet er så automatiseret.

– Rigtig mange borgere har ikke noget at selvangive, fordi Skat efterhånden får de fleste oplysninger automatisk. Men derfor bør man alligevel kontrollere tallene og oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser, fortæller Ineke Petersen, kontorchef i Skat, i pressemeddelelsen.

Hun har samtidig listet de ting op, som danskerne oftest retter i – fordi det er her, hvor Skats oplysninger eller selvangivelsen er forkert. Derfor er det en god idé at have styr på de præcise tal, inden årsopgørelsen åbnes mandag. Du kan se, hvad det er i galleriet over artiklen.

Skal du have eller give?

Det er en god idé hurtigt at få styr på, om der er mangler i årsopgørelsen, for eventuel overskydende skat op til 100.000 kroner bliver udbetalt den 10. april – og her er kun rettelser og åndringer indberettet inden 30. marts medregnet.

Hvis man ændrer noget derefter, vil der komme en ny årsopgørelse og eventuelt ny udbetaling eller opkrævning“, skriver Skat.

– Har man fået en restskat, kan man i TastSelv få klaret betalingen med det samme med dankort. Jo tidligere man betaler, jo billigere slipper man i rente, siger Ineke Petersen.

Overskydende skat over 100.000 kroner bliver også sat ind på Nemkonto, men det tager lidt længere tid.

Har man selv eller ægtefællen gæld til det offentlige, vil den overskydende skat blive brugt til at betale af på gælden. Udbetaling af en eventuel rest vil senest ske med udgangen af august måned 2018.

Du kan også med rette læse Newsbreak.dks guide til skatteåret. Den finder du her:

Har du styr på din skat? Se, hvad du skal tjekke og hvornår

Powered by Labrador CMS