Smukfest bruger kunstig intelligens

Smukfest oplevede sidste år trængsel for de mange tilskuere. Det vil festivalen til livs ved hjælp af AI

Der var proppet på Smukfests største scene, Bøgescenen, da Lukas Graham spillede onsdag aften.
Offentliggjort Sidst opdateret

DOWNLOAD VORES GRATIS APP

Vil du altid være opdateret? Så download app'en 'Nyheder.dk' til din iPhone HER

På 56 minutter blev de 30.000 partoutbilletter til årets Smukfest udsolgt.

Trods den store efterspørgsel valgte Smukfest i år at sælge det samme antal billetter som i fjor, hvor festivalen sænkede kapaciteten med 1000 gæster.

- Vi vurderede, at vi skulle skrue lidt ned. Der gik ikke noget galt, men med vores faglighed vurderede vi, at antallet af mennesker var til den høje side, siger festivalens sikkerhedschef, Thomas Rydahl.

Stod meget tæt

Trods det sænkede billetsalg fik festivalen sidste år meldinger om trængsel.

Ved særligt to store koncerter med Nik & Jay samt The Minds of 99 fik festivalen nemlig tilbagemeldinger fra gæster om, at de stod meget tæt flere steder.

Det har i år fået Smukfest til at lave ændringer særligt omkring Bøgescenen, der er den største scene på musikfestivalen i den østjyske bøgeskov.

Mere luft

- Vi har ændret området omkring Bøgescenen for at skabe mere luft. Vi har flyttet barer, skabt mere rum bagved og ændret kø-retninger, siger sikkerhedschefen.

Arbejdet med at skabe en sikker ramme for de i alt 60.000 dagligt besøgende i Skanderborg udspringer i høj grad også af brugen af kunstig intelligens.

Stort arbejde

- Siden sidste år har vi arbejdet meget med kunstig intelligens i vores kameraer. Vi har lavet et heatmap, så vi har set, hvor tæt folk stod specifikke steder. Det har været et temmelig stort arbejde, siger, Thomas Rydahl.

Den kunstige intelligens hjælper festivalarrangørerne med at analysere de store folkemængder og forudsige deres adfærd.

Registrerer alle

Den kunstige intelligens i kamerasystemet registrerer alle individer anonymt. Ud fra de data beregnes størrelsen på publikum, mens man også kan se, hvordan og hvor hurtigt folkemængden bevæger sig.

Kommet for at blive

Der er ingen tvivl om, at kunstig intelligens er kommet for at blive i planlægningen af festivalen i den østjyske bøgeskov.

- Efter et par år med kunstig intelligens kan vi forudsige og simulere gæsternes adfærd. Hvor går de hen, og hvilke områder bliver fyldt? Og så bliver det meget nørdet, forklarer Thomas Rydahl.

Smukfest skød det officielle musikprogram i gang onsdag, og festivalen slutter søndag.

Sikkerhedsforanstaltninger på Smukfest

Smukfest har fastholdt antallet af billetter for at sikre en sikker festivaloplevelse, efter at have modtaget feedback om trængsel ved tidligere arrangementer.

Ændringer ved Bøgescenen inkluderer flyttede barer og ændrede køretninger for at skabe mere plads og forbedre publikumsflowet.

Brugen af kunstig intelligens i sikkerhedsarbejdet har gjort det muligt at analysere og forudsige publikums adfærd, hvilket bidrager til en sikrere festival.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Powered by Labrador CMS