Sluk støjsenderen
Inger Støjberg forsøger med følelser at dække over sit eget lovbrud i sagen om barnebrude, mener chefredaktør Claus Jessen, Newsbreak.dk
Nu skal Venstres ihærdige støjsender en tur i Rigsretten.
Et flertal i Folketinget har besluttet, at der skal indledes en rigsretssag mod Inger Støjberg. Et andet resultat ville have været dybt krænkende for retsmoralen i Danmark, hvor myndighederne med stor nidkærhed jagter selv de mindste lovovertrædelser.
Det er i sig selv helt ubegribeligt, at der har skullet gå så lang tid, før rigsretssagen er en realitet.
Inger Støjberg bliver ved at citere sig selv for, at hun til enhver tid vil gribe ind, hvis en 28-årig mand og en 14-årig pige gifter sig i et arrangeret ægteskab.
– Jeg greb ind, og jeg ville ikke kunne se mig selv i øjnene, hvis jeg havde undladt at gribe ind den gang i 2016, skriver Inger Støjberg på Facebook.
Gang på gang forsøger den tidligere udlændingeminister at dreje fokus væk fra substansen i kritikken: Det er efter al sandsynlig en piv-ulovlig instruks, hun i sin tid gav om pr. automatik at adskille de umage ægtepar – uden partshøring eller en individuel sagsbehandling.
Sagen handler overhovedet ikke om, hvorvidt vi skal acceptere barnebrude i det danske samfund. For det skal vi ikke. Men juraen bag et så massivt indgreb skal naturligvis være i orden.
Nu skal Støjberg så en tur i rigsretten. For øjeblikket er hun retspolitisk ordfører i Venstre, og det ser ikke kønt ud, hvis hun beholder denne post under sagen.
For formand Jakob Ellemann-Jensen bliver den kommende rigsretssag et lyslevende mareridt i flere akter. Venstre har nemlig også stemt ja til en rigsretssag mod Inger Støjberg. For man er vel et ‘lov og orden parti’.
Men mange Venstrevælgere rundt om i landet skelner ikke jura fra følelser.
De har svært ved at begribe, hvorfor man skal bruge masser af penge og kræfter på en sag, hvor hovedpersonen i bund og grund handlede dybt fornuftigt. De trofaste Støjberg-vælgere er i forvejen knotne over den behandling, hun har fået af partiet.
På sidelinjen kan statsminister Mette Frederiksen følge slagets gang med blandede følelser. På den ene side er det skønt at se et parti i opposition i frit fald og opløsning. På den anden side har en boomerang det med at vende tilbage til ejermanden.
For hvornår bliver Mette Frederiksen selv pelset i sagen om de ulovlige minkaflivninger?