Slagsmål: Nets angriber IBM i Se og Hør-sag
Et højst usædvanligt slagsmål om ansvaret for den største medieskandale i nyere tid bryder nu ud.
Den nytiltrådte topchef i Nets, Bo Nilsson, kritiserer i skarpe vendinger sikkerheden hos Nets-underleverandøren IBM, hvor en ansat i en årrække leverede fortrolige kreditkortinformationer om kendte og kongelige og solgte dem til ugebladet Se og Hør.
»Vi har taget det her yderst seriøst. Jeg vil anbefale, at IBM tager den her sag lige så seriøst som os,« siger Bo Nilsson til Berlingske.
Sagen har betydet, at der nu er et iskoldt samarbejdsklima mellem de to parter. Bo Nielsson mener, at det arbejde, som IBM har udført, siden sagen blev udløst, kun lige netop er godkendt, og at det amerikanske selskab skal begynde at tage arbejdet med at forbedre sikkerheden langt mere alvorligt.
»De skal opnå en standard, som sikrer, at det ikke sker igen. Det kan være, at de skal på den samme rejse, som vi har været på,« siger Bo Nilsson.
Han siger, at Nets, siden sagen blev afsløret, selv har gennemført flere initiativer, der betyder, at selskabet i dag har en sikkerhed, som er på niveau og måske over sammenlignelige selskaber. Men det er alvorligt, at en af de vigtigste samarbejdspartnere ikke har arbejdet lige så intenst med sikkerheden, som Nets selv mener, at selskabet har, lyder det fra Bo Nilsson.
Han vil ikke gå i detaljer med, hvor IBM mangler at arbejde med sikkerheden. Men han siger, at IBM blandt andet er nødt til at foretage en række nye investeringer.
»Når sådan nogle situationer opstår, ønsker man, at ens underleverandører er lige så bekymret for det – om ikke mere end du selv er. Jeg håber, at der i IBM er en bekymring og arbejdsomhed om det her, og at det er noget, som vil fortsætte,« siger Bo Nilsson.
Kritikken får IBMs øverste danske topchef, Lars Mikkelgaard-Jensen, til for første gang nogensinde at kommentere sagen.
»Jeg vil ikke kommentere Bo Nilssons citater. Men jeg kan sige, at vi fra IBMs side har taget den her sag meget seriøst lige fra starten. Det betyder, at vi har arbejdet på den med vores bedste kræfter,« siger Lars Mikkelgaard-Jensen.
Skandalen om Se og Hørs ulovlige overvågning af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger eksploderede i foråret. Otte personer og virksomheden Aller er sigtet i sagen – herunder de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, udgiverdirektør i Aller Per Ingdal og forfatter Ken B. Rasmussen.