Skoleleder raser over bilister: -De bringer børnenes liv i fare

Bilister blæser på ensretningen ved Lille Næstved Skole. Det kostede torsdag syv bilister store bøder og klip i kørekortet.

Skolelederen på Næstved Lille Skole på afdeling Herlufsholmvej er ikke tilfreds med morgentrafikken omkring skolen. Foto: Colourbox.
Offentliggjort Sidst opdateret

– En eller anden dag er der nogen, der kører et barn ned.

Ordene kommer fra Torben Møller Nielsen, der er skoleleder på Lille Næstved Skole på Herlufsholmvej i Næstved.

Torsdag morgen havde Torben Møller Nielsens skole besøg af en af politiets færdselsbetjente. Betjenten skulle holde øje med, om bilisterne kunne finde ud af at overholde morgentimernes ensretning ved skolen.

Det var der ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overraskende mange, der ikke kunne. Syv bilister blev på blot 45 minutter – mellem klokken 7.30 og 8.15 – sigtet for at køre mod færdselsretningen, oplyser politikredsen.

Og det forarger skolelederen, men overrasket er han dog ikke:

– Det er noget, jeg oplever dagligt, siger han til Newsbreak.dk.

Det, der dog overrasker skolelederen er, at han ikke rigtig synes, der er nogen undskyldning.

– Man skal gøre noget aktivt for at køre udenom skiltet (der angiver ensretningen). Ellers kører man simpelthen ind i det, siger Torben Møller Nielsen, der kalder handlingen for dovenskab fra bilister, der ikke gider holde i kø.

Folk er sig selv nærmest

Torben Møller Nielsen stiller sig jævnligt selv op og gør de formastelige bilister opmærksomme på deres overtrædelse af færdselsloven.

– De fleste spiller dumme, nogle bliver ligefrem aggressive og siger, jeg ikke skal blande mig. Det er bekymrende, at folk er sig selv nærmest og ligeglade med, om børn får en tryg skolevej, siger han.

Torben Møller Nielsen har selv henvendt sig til politiet med problemet og er glad for, at det dukker op for at afhjælpe problemet, som han har en fornemmelse af, kommer ‘udefra’, da man fra skolens side har gjort et stort stykke arbejde ud af at informere forældrene om trafiksituationen ved skolen.

Ensretningen af Herlufsholmvej gælder kun i morgentimerne. Det er en færdselssikkerhedsforanstaltning, som er blevet sat i værk for at forebygge de farlige situationer, der kan opstå, når mange børn på samme tid bliver afleveret af deres forældre i bil. Derfor undrer det politiet, at se så forholdsvis mange, der ikke respekterer skiltningen.

En dag går det galt

Lille Næstved Skole er nu sammen med kommunens tekniske forvaltning i gang med at få lavet nogle interaktive tavler, der forhåbentlig kan være med til at nedsætte antallet af bilister, der ikke kan finde ud af, hvordan man gebærder sig i trafikken.

– Jeg går efter at sikre en tryg skolevej for mine børn.

– Vi kan ikke leve med, at borgerne tager loven i egen hånd. En eller anden dag, er der en, der kører et barn ned, slutter Torben Møller Nielsen.

Bøden for at køre mod færdselsretningen lyder i øvrigt på 2.000 kroner og et klip i kørekortet.

På Lille Næstved Skole går der cirka 600 elever.

Powered by Labrador CMS