Skoleelever med lang skolevej kan få gratis buskort

Fremover kan også de større elever komme gratis med bussen til skole. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

I Esbjerg Kommune kører skolebørn i 0.-3. klasse allerede gratis med bus, og fremover får de ældre elever samme mulighed, hvis de har længere end 2,5 kilometer i skole

Da Esbjerg Byråd vedtog budgettet for 2015-2018 blev der til 2015 og 2016 samlet sat en million kroner af til buskort og såkaldte cykeltog, hvor børn i grupper cykler til og fra skole i selskab med ældre elever eller voksne, som er mere erfarne cyklister. Børn & Familieudvalget har tidligere øremærket 200.000 kroner til etablering af cykeltog, mens de resterende 800.000 sættes af til ordningen med gratis buskort.

– Vi vil gerne sikre, at alle elever kan komme godt og sikkert i skole, og selv om Folkeskoleloven kun siger, at vi skal tilbyde fri befordring til elever i 0.-3. klasse, prøver vi nu i en periode at udvide tilbuddet, så også elever i 4.-9. klasse med en lang skolevej kan få gratis buskort, siger udvalgsformand, Diana Mose Olsen.

Vil følge udviklingen sammen med Sydtrafik

Ordningen gælder elever, der går i Esbjerg Kommunes folkeskoler, og i forsøgsperioden vil skoleadministration følge udviklingen sammen med Sydtrafik, som står for busdriften i Esbjerg Kommune, så der efter behov bliver sat ekstra busser ind og sikres plads til alle passagerer.

Også Børn & Familieudvalgets næstformand, Jesper Frost Rasmussen, ser positivt på tiltaget, der i foråret 2016 bliver evalueret for at vurdere, om den økonomiske ramme, der er afsat, er holdbar til hele at dække forsøgsperioden.

– Ordningen betyder, at skolebørn uanset alder kan få et gratis buskort, hvis de har længere end 2,5 kilometer i skole, og på den måde er vilkårene ens for alle. Samtidig kan man søge om støtte til at etablere cykeltog, så eleverne også har mulighed for på en tryg måde at cykle i skole – dog stadig under forældrenes ansvar, siger Jesper Frost Rasmussen.

Powered by Labrador CMS