Skifter du selv til vinterdæk? Dette skal du vide
Det er ikke umuligt selv at skifte dæk, hvis man altså ved, hvad man gør, og har det rette udstyr.
Hvis du er typen, der gerne vil spare lidt penge på selve det at få skiftet dæk på din bil, har vi i galleriet til denne artikel samlet de fem råd, der til sammen udgør det mest essentielle af de mange, mange guides, du finder på nettet til det samme.
Det er heldigvis relativt sjældent, at du bør skifte dæk på din bil, men som minimum bør du overveje at gøre det to gange om året, hvis din bil kører med henholdsvis sommer- og vinterdæk.
Vinterdæk i Danmark er en spøjs størrelse, da de på den ene side ikke er lovpligtige, men på den anden side er de kærkomne, når føret bliver glat. Newsbreak.dk har før fortalt om vinterdæk i Danmark, og om, at det er vigtigt at skifte til vinterdæk, når tid er, hvis man vil have optimalt vejgreb hele året.
Du får en bil der kører bedre på fedtede, isede og snefyldte veje, hvis du kører med vinterdæk, og tommelfingerreglen for, hvornår man skal skifte til vinterdæk, er en kende vag. Sådan må det være, når der ingen lov findes om emnet, men hos FDM anbefaler man, at du kører med vinterdæk, når der er vinterføre.
Snefald og vinterdæk
Hos Bilmagasinet er man af den holdning, at vinterdæk er vigtige, når udsigten til snevejr vejer så tungt, at der ingen tvivl er om, at vi får sne, og at sneen kommer for at blive liggende.
“Snefald plejer i Danmark først at indtræffe fra og med november måned. Så i løbet af november måned bør dækkene være udskiftede. Er dine sommerdæk nedslidte, er det en god idé at foretage dækskiftet allerede i oktober måned,” skriver Bilmagasinet.
Når vi når dertil, kan du overveje, om du skal prøve kræfter med at skifte dækkene selv. Hvis du allerede har dæk, udstyr og plads, kan du i galleriet få en checkliste over det, der skal være styr på, før under og efter skiftet.
Kilder:
FDM – Falck – Bilmagasinet.