Skattekø fortsætter hele ugen: Kører efter planen

Der er god grund til at væbne sig med tålmodighed, hvis man vil ind at tjekke sin årsopgørelse lørdag. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er pres på Skats hjemmeside og lang ventetid til at tjekke, om man får noget tilbage eller skal betale penge tilbage i Skat. Det hele kører dog som ventet, lyder meldingen.

Selvom årsopgørelsen ført officielt er klar på mandag, lukkede Skat allerede fredag op for muligheden for at tjekke, om man skylder Skat penge eller om man har penge til gode. Det betyder vanen tro et kæmpe pres på Skats hjemmeside fra danskere, der gerne vil have de gode eller dårlige nyheder.

Fredag aften var der lang ventetid, og det er fortsat lørdag, hvor man skal berede sig på mere end en times ventetid for at kunne logge på Skat.

It-direktør i Skat, Jan Topp, fortæller, at Skat er nødt til at begrænse adgangen, for de fleste danskere vil tjekke årsopgørelsen lige så snart, den er klar.

– Vi kan bare ikke lukke knap fire millioner ind på en gang, det siger sig selv, siger Jan Topp.

Han fortæller, at systemet kører som det skal, og at der fortsat vi være kø lang tid endnu.

– Jeg var lige inde og tjekke – der var cirka 70000 i kø – og det er også, som vi har planlagt, fortæller han.

– Det er jo en nøjeplanlagt åbning, og vi har forberedt det i flere måneder, så vi er forberedte på det pres, der kommer, uddyber han.

Lørdag formiddag havde en halv million danskere allerede nået at være inde at tjekke årsopgørelsen, siden tallene fredag blev tilgængelige på hjemmesiden. Det glæder Jan Topp, at mange allerede har været igennem systemet.

– Det er ganske fornuftigt i forhold til at aftage presset fra på mandag, vurderer han.

Det er nemlig først på mandag, at årsopgørelsen helt officielt er klar, men Skat har valgt at ligge mange af tallene ud i systemet tidligere for netop at lette presset på mandag.

Alle kan se resultatet af årsopgørelsen, så tallet, man enten skal betale eller få tilbage er det samme, som også vil ligge der mandag, når årsopgørelsen er helt klar.

Jann Topp fortæller, at man skal regne med, at der vil være kø alle dage fra nu af og et godt stykke ind i næste uge.

– Når vi når hen omkring fredag og lørdag, så begynder presset at aftage, og så vil langt de fleste have været inde og tjekke deres årsopgørelse, siger it-direktøren.

Hvis man ikke gider at sidde i køsystemet er der dog også muligheder.

– Hvis du går ind tidligt om morgenen eller sent om aftenen, så er der enten ingen kø eller maks en halv time, siger Jan Topp.

Powered by Labrador CMS