Skat advarer mod falske mails – sådan spotter du dem

Skat advarer mod falske mails og bringer her nogle eksempler på, hvordan de ser ud.

Offentliggjort Sidst opdateret

Falske mails er et stort problem – også for Skat, da deres navn misbruges af svindlere i disse mails.

Skat opfordrer modtagere af falske mails til kun at klikke på links i en mail, hvis man er sikker på, at mailen er fra Skat.

Skats råd om mails

1.Er du i tvivl, skal du aldrig klikke på et link i en mail.
2.Skriver du selv skat.dk i din browser, er du helt sikker.
3.Skat beder aldrig om betalingskortoplysninger i en mail.
4.Slet mistænkelige mails.

Vær altid forsigtig med at indtaste dine betalingskortoplysninger

Skat vil aldrig i en mail bede dig om at indtaste dine betalingskortoplysninger. Hvis der står sådan i en mail, som ser ud til at være fra Skat, så er det en falsk mail. Er du i tvivl, skal du aldrig klikke på et link i en mail, og vi opfordrer dig til at slette mailen uden at klikke på links i den.

Hvis du er kommet til at indtaste dine oplysninger, opfordrer vi dig til at kontakte din bank. Du bør desuden holde øje med, om der bliver trukket beløb fra din konto, som du ikke har godkendt.

Skat udbetaler automatisk overskydende skat til din NemKonto, og det er ikke nødvendigt at oplyse dine betalingskortoplysninger for at få din overskydende skat.

Sådan tjekker du, om det er sikkert at klikke på linkene

Når du holder musen hen over de links, der er i mailen, kan du se, hvilken hjemmeside-adresse, du vil blive ledt hen på. Du må kun klikke på linket, hvis der står skat.dk i adressen.

I galleriet øverst i artiklen er der eksempler på mails fra Skat, hvor du kan se de rigtige skat.dk-adresser, når du fører musen hen over linkene i mailen.

Powered by Labrador CMS