Skæv eller fuld? Hellere skæv, hvis du skal køre bil

Arkivfoto: Iris/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Selvfølgelig skal du ikke køre bil, hverken når du er skæv eller fuld. Men ny undersøgelse viser, at det er mere sikkert at køre, mens man er skæv, end når man er fuld

Den amerikanske National Highway Traffic Safety Administration har undersøgt, hvor farligt, det er at køre, efter man har indtaget ulovlige stoffer både stimulerende og anti-depressiver.

Undersøgelsen kiggede på risikoen for at køre galt, efter man havde indtaget disse stoffer: Statistisk set var der ikke større risiko for at køre galt, efter man havde indtaget marihuana, end når man var ædru. Derimod skal man kun have en promille på 0,5, før alkohol giver syv gange så stor risiko for at køre galt, skriver Metro.

NHTSA fortæller, at det har noget at gøre med stoffet THC, som er den primære ingrediens i cannabis. THC svækker ikke dine evner bag et rat på samme måde, som alkohol gør.

Til gengæld advarer administrationen om, at de psyko-aktive stoffer, som hash hører under, er sammensat af komplekse kemiske molekyler, og det er nærmest umuligt at forudse, hvordan kroppen reagerer på stoffet.

Alkohol er til sammenligning mere forudsigeligt.

Powered by Labrador CMS