SF: Stop med at tale ned til udlændinge og arbejdsløse

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er under valgkampen blevet en dårlig skik blandt politikere at tale negativt om udlændinge og indvandrere.

Det siger Pia Olsen Dyhr (SF) fra talerstolen på årets folkemøde på Bornholm fredag.

»Hoveddisciplinen i denne valgkamp er desværre at sparke nedad. På asylansøgere, som flygter fra borgerkrige, ekstremisme og sønderbombede huse i Syrien, ofte uden deres kære. At sparke nedad på folk i bunden af samfundet, som beskrives som dovne og uden lyst til at arbejde. Selv om alle ved, at det handler om, at der mangler arbejdspladser. Eller at sparke nedad på offentligt ansatte, som bare må tage sig sammen og løbe lidt hurtigere,« siger SF-formaden i sin tale fra Folkemødets hovedscene.

Dermed lægger Pia Olsen Dyhr sig i sporet af den radikale leder, Morten Østergaard (R), der torsdag fra samme scene høstede flere klapsalver fra de fremmødte, da han talte om den danske medmenneskelighed og storsind over for udlændinge i nød, som ifølge Østergaard er blevet glemt i valgkampens hede.

Ifølge Pia Olsen Dyhr har debatterne om udlændingepolitikken fået præg af »et menneskesyn nær frysepunktet«, som »meget ofte er uden hold i virkeligheden«.

SF-formanden forsøger samtidig i sin tale at dreje valgkampen ind på et spor, hun mener, er blevet glemt i den politiske debat – klimaet.

»Lige så alarmerende virkeligheden er, lige så larmende er tavsheden, når det gælder klimaet i den valgkamp, vi befinder os i slutningen af,« siger Pia Olsen Dyhr.

SF lægger konkret op til opførslen af to nye havvindmølleparker ud for Esbjerg og Ringkøbing ved den jyske vestkyst, der ifølge partiet vil skabe både job og mindre CO2-udslip. Pengene skal komme fra PSO-afgiften.

»Nu står vi her på en ø. Og vi ved, at vandstanden vil stige. Vi ved, at havet bliver varmere. Varmere have betyder flere og kraftigere storme og voldsommere regn. På meget håndgribelig vis er klimaet begyndt at fortælle os, at noget skal gøres,« siger Pia Olsen Dyhr.

Powered by Labrador CMS