Seksårig dreng forsvinder: 20 år senere bliver faren dømt for mord

Den lille drengs lig er aldrig blevet fundet.

Efter tyve år er faren nu dømt.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Offentliggjort Sidst opdateret

Faren til en seksårig dreng fra Hawaii, der forsvandt for to årtier siden, blev mandag idømt 20 års fængsel for manddrab på sin søn. Det skriver CBS News.

1997 forsvandt seksårige Peter Kema sporløst. Den lille dreng er aldrig blevet fundet og politiet er sikker på, at drengen blev mishandlet af sine forældre – noget der til sidst tog livet af ham. Mandag blev drengens far dømt for drengens død.

Fireårig så storebror dø

Anklagerne mener, at drengen, der er kendt som “Peter Dreng”, blev mishandlet og døde af septisk chok efter en betændt arm ikke blev behandlet.

Faren, Peter Kema Senior, fortalte dengang myndighederne, at han tog sin søn med fra hovedøen til Oahu og gav ham til en kvinde kaldet “Tante Rose Makuakane” i en uofficiel bortadoption. Politiet kunne ikke finde den kvinde, der blev beskrevet af Kema eller beviser på, at han vitterligt var taget dertil.

Det er senere kommet frem, at forældrenes daværende fireårige datter hørte moren råbe på sin mand og så hende prøve at genoplive drengen på et tidspunkt mellem maj og juni 1997. Ifølge anklagerne så pigen senere sin bror i en kasse.

Efter Peter forsvandt i 1997, blev han frontfigur for en kampagne for forsvundne og mishandlede børn i Hawaii i slutningen af 90’erne og starten af 00’erne. På plakater og klistermærker stod der: “Så, hvor er Peter?”

Far lavede aftale med politiet

Forældrene har længe været mistænkte i sagen om deres søns forsvinden, men anklagerne har ikke haft nok beviser til at tiltale dem før sidste år.

Drengens mor, Jayline Kema, blev løsladt fra fængsel i april i år efter at have siddet bag tremmer et år for manddrab. I retten sidste år bekræftede hun de informationer anklagerne kom med, om hvordan drengen var blevet mishandlet, at hun ikke havde taget ham med til en læge og at han bagefter døde. Hendes bekræftelse, var den første officielle bekræftelse på, at drengen var død.

Peter Kema Senior skal nu tilbringe mindst seks år og otte måneder i fængsel, som en del af en aftale med politiet, hvor han skulle føre dem til sin søns lig. Men selvom Kema førte politiet til et afsidesliggende kystområde på Hawaii i april havde vand og tid sørget for, at drengens lig ikke blev fundet.

Kema bestod senere en løgndetektor test, der bekræftede, at han fortalte sandheden om, hvor han skaffede sig af med drengens lig. På den måde kunne han dømmes til trods for, at liget af den lille dreng aldrig er blevet fundet.

Powered by Labrador CMS