Se politiets nye ‘våben’

Politiet har fået endnu et våben i kampen mod kriminelle.

Sådan ser det ud, når politiets nye ‘våben’ – en app – bruges på gerningsstedet. Foto: Screenshot/video/ Rigspolitiet.
Offentliggjort Sidst opdateret

Det er ikke kun peberspray, stave og pistoler, det danske politi bruger i kampen mod landets kriminelle og kriminalitet i det hele taget.

Det fortæller Rigspolitiet om i en ny video på sin Facebook-side.

De danske betjentes nye ‘våben’ er faktisk – som sådan – ikke noget, der direkte kan bruges mod misdæderne. Tværtimod er det en app. En foto-app.

Når politibetjentene kommer ud til for eksempel et færdselsuheld eller hærværk, skal spor og oplysninger dokumenteres, så sagen er belyst bedst muligt.

Det er altså her, den nye app skal stå sin prøve.

Tidligere har det krævet, at fotos blev overført via usb-kabel, og sagen blev beskrevet, når politibetjentene kom tilbage til politistationen for at skrive rapport.

“Men nu er det slut med usb-kabler og skrivebordsarbejde i disse sager”, som politiet skriver under videoen, hvor man følger Østjyllands Politi, der viser, hvordan app’en fungerer.

Opdatering i real-time

Den nye app skal bruges på gerningsstedet. Fotoappen genererer en rapport med fotos i den rigtige rækkefølge og med de nødvendige oplysninger, og når rapporten sendes, er sagen behørigt beskrevet og dokumenteret.

Det betyder også, at vagtcentralen nærmest i real-time kan få syn for sagen – og se nøjagtigt, hvordan der ser ud på gerningsstedet.

Derudover frigøres noget af den tid, som betjentene tidligere har brugt bag computeren. Den skal i stedet bruges i patruljevognene.

I filmen herunder kan du se, hvordan Østjyllands Politi bruger det nye værktøj.

Powered by Labrador CMS