Se og Hør-sagen: Politi vil kigge i mails

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

Højesteret holder retsmøde, om politiet må tjekke journalisters mails og telefoner beslaglagt på Se og Hør.

Det er vigtigt for politiet at få lov til at undersøge journalisters arbejde på Se og Hør i sagen om ugebladets forhold til den såkaldte tys-tys-kilde fra Nets og mulige brud på tavshedspligten.

Derfor venter ordensmagten med spænding på udfaldet af et retsmøde i Højesteret torsdag. Her skal anklagemyndigheden og Allers advokat, Hans Jakob Folker tale parternes sag om politiets efterforskning kontra journalisters kildebeskyttelse.

– Vi anser det for vigtigt, at vi får adgang til materialet, så vi kan komme til bunds i Nets-sagen, siger politiinspektør Bent Isager -Nielsen, efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi, til Ritzau.

Politiet ønsker blandt andet at tjekke mails og telefoner og vil her bruge søgeord som for eksempel “politi” og “sygeplejerske” for at se, om offentligt ansatte har givet ugebladet fortrolige oplysninger mod betaling.

– Det er samtidig vigtigt, fordi vi gerne vil have fat i materiale, som eventuelt kan dokumentere, at folk i tavshedsbelagte job mod betaling har givet oplysninger til Se og Hør, fortæller efterforskningschefen.

Den såkaldte tys-tys kilde skal have fodret bladets journalister med fortrolige oplysninger om kongeliges og kendtes brug af kreditkort.

Oplysningerne stammer fra Nets, og informationerne om køb fortæller blandt andet, hvor i verden en kendis befinder sig, hvilket var attraktivt for ugebladet.

Aller Media har sagt, at man vil hjælpe politiet med tys-tys kildens forhold til ugebladet. Derimod afviser mediehuset, at der har været tale om betaling af kilder i politiet og hoffet.

Aller har forsøgt at holde politiet ude af de fortrolige oplysninger i byretten, landsretten og nu Højesteret. Argumentet har hele vejen været kildebeskyttelse, men både byret og landsret har givet politiet adgang i mere eller mindre grad.

– Vi har ingen interesse i at snage i Se og Hørs kilder i al almindelighed, men som sagt anser vi det for vigtigt at afsløre, hvis personer i tavshedsbelagte job ligefrem har solgt oplysninger til Se og Hør, siger Bent Isager.

– Set fra vores synspunkt har det ikke meget med kildebeskyttelse at gøre.

Tys-tys kilden, syv ansatte eller tidligere ansatte fra Aller samt selskabet er blevet sigtet i sagen.

En lang række personer med tilknytning til Aller er blevet afhørt af politiet, mens parterne har ventet på Højesterets afgørelse. Omkring 25 kendte har anmeldt Se og Hør, og de har også talt med politiet.

Det er uvist, hvornår Højesteret træffer afgørelse i sagen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS