SE og Hør-sag: Frit spil for ansatte på Riget
Læk fra Rigshospitalet til Se og Hør om kendte bliver svært at opklare. Kontrolsystem er først lige indført.
Det bliver svært at finde ud af, om ansatte på Rigshospitalet har misbrugt et it-system til at finde og lække oplysninger om kendtes graviditetsskanninger til ugebladet Se og Hør.
Det skriver nyhedssitet Mediawatch.
En såkaldt logning, der registrerer hvor og hvornår ansatte har brugt et it-system, blev først implementeret på det relevante system “Nakkefold Booking” for halvanden måned siden.
Og det selvom sagerne om de påståede læk fra Riget angiveligt skete for flere år siden. Desuden er de ansatte aldrig interviewet og udspurgt internt om det mulige læk.
Det viser et udkast til et referat af Datatilsynets inspektion på Rigshospitalet 20. august, som Mediawatch har fået aktindsigt i.
– Der er ingen, der tænker, at nogen kan have været inde i et it-system og finde oplysninger. Så der er ingen, der tænker på it-systemer, logning eller andet, siger Kurt Stig Jensen, centerdirektør for Juliane Marie Centret, som står for graviditetsskanningerne, til Mediawatch.
– I forbindelse med den her Se og Hør-sag kommer spørgsmålet om logning op, og der opdager man, at der slet ikke er nogen log på det her system. Det sætter vi selvfølgelig i gang og får lavet hurtigst muligt.
Det er et krav, at oplysninger om graviditetsskanninger logges ifølge persondataloven.
Referatet fra inspektionen viser, at tv-værten Anders Lund Madsens advokat i 2011 henvendte sig til Rigshospitalet, fordi han mistænkte ansatte for at have lækket oplysninger om Anders Lund Madsen og kæresten Karin Prehst Utofts graviditetsskanning på Riget.
I to tilfælde stod Se og Hør nemlig klar til at møde parret på og uden for Rigshospitalets graviditetsafdeling.
/ritzau/