Se listen: Her er de største madspildssyndere

Det er ofte de samme madvarer, der uge efter uge ender i skraldespanden.

Offentliggjort Sidst opdateret

Brød, pålæg, grøntsager, frugt og mejeriprodukter.

Det er de fødevarer, der oftest ender i skraldespanden, viser en ny undersøgelse, som Epinion har foretaget for Karolines Køkken.

Det skriver Ritzau.

Der er dog en række madvarer, som de fleste danskere kommer til at smide ud alt for tidligt, fordi det har overskredet sidste salgsdato – men som i mange tilfælde stadig sagtens kan spises.

Du kan se 11 eksempler på madvarer, der kan holde sig væsentlig længere end der typisk står på pakken i galleriet ovenfor.

Frys gerne ned

En af metoder til at opbevare sin mad i længere tid, er ved at putte det i fryseren.

Det er dog langt fra ligegyldigt, hvordan man opbevarer sine madvarer på frost, og man kan opnå markante kvalitetsforbedringer ved at gøre det på den rigtige måde.

Det kan du læse mere om i denne artikel:

Få brugt det du har i køleskabet

– Indfør en ugentlig restedag. Her kan I gøre en indsats for at få så meget som muligt ud af det, der allerede er i køleskabet.

– Forbrugerrådet Tænk har lavet appen “For Resten”, som giver råd til at minimere madspild og til at bruge dine rester.

– På Arlas hjemmeside kan du bruge funktionen “Tøm køleskabet”, hvor du indtaster de ingredienser, du gerne vil have brugt op, og får forslag til opskrifter.

Kilder: Fødevarepolitisk rådgiver Camilla Udsen fra Forbrugerrådet Tænk, leder af Karolines Køkken Tove Færch.

Disse madvarer opbevarer du sikkert forkert

Powered by Labrador CMS