Sanders fortsætter med at drille Clinton

Bernie Sanders har tilsyneladende vundet ved valget i Oregon, mens Clinton tog en snæver sejr i Kentucky.

Demokraternes Bernie Sanders er langt bagud i det samlede billede trods sine gode resultater på det seneste. Arkivfoto Foto: Alvin Baez/Reuters
Offentliggjort Sidst opdateret

Det har været helt tæt ved valget i Kentucky mellem Hillary Clinton og Bernie Sanders, der begge håber at blive Demokraternes præsidentkandidat i USA.

Det tyder dog på, at Clinton har vundet delstaten. Formanden for valgmyndighederne siger i hvert fald til CNN, at den tidligere udenrigsminister og førstedame har sejret med en smal margin ned til Sanders. Det skal siges, at formanden, Alison Lundergan Grimes, støtter Clinton i præsidentkapløbet.

Med næsten alle stemmer talt op står Clinton til at have fået omkring 2000 stemmer mere end Sanders i staten, der blandt andet er kendt for hestevæddeløb og friturestegt kylling. På Twitter har Clinton også selv erklæret sig som vinder.

Til gengæld tyder flere amerikanske mediers prognoser på, at Sanders har vundet tirsdagens andet valg, der holdes i Oregon. Både CNN og NBC News forudsiger, at Sanders snupper sejren.

Med cirka 60 procent af stemmerne talt op står Sanders til at få 53 procent af stemmerne mod Clintons 47.

Fører med stor margin

Det samlede billede fra de hidtidige primærvalg er dog fortsat, at Clinton fører med stor margin ned til Vermont-senatoren, selv om han har været inde i en god stime ved de seneste valg.

Men sejren i Oregon får Sanders til igen at slå fast, at han ikke forlader opgøret med Clinton.

– Vi vil vinde Washington. Vi har lige vundet Oregon, og vi vil vinde Californien. Jeg er begyndt at kunne lide vestkysten, siger Sanders ifølge The Guardian om nogle af de kommende stop med valgbussen.

Trump vandt igen

Hos Republikanerne er det kun i Oregon, at der har været valg.

Vinderen hos partiet blev Donald Trump, hvilket ikke kommer som den store overraskelse, da han er den eneste tilbageværende kandidat og dermed formentlig ender med at stå på stemmesedlen ved præsidentvalget 8. november.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS