Sådan tjener du penge på dine guldsmykker

Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Hvis du gerne vil sælge dine gamle guldsmykker inden for den nærmeste fremtid, skal det være nu. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Hvis dine gamle guldsmykker kun ligger og glimter inde bagest i skuffen, så kan det være nu, du skal sælge dem.

Prisen på guld er nemlig faldet de sidste år, og noget tyder på, at det fortsætter. Ifølge Christin Tuxen, der er råvareanalytiker i Danske Bank, skyldes faldet i år især, at dollaren er blevet mere værd. Det påvirker nemlig guldpriserne negativt.

– Det trækker i retning af, at guld ikke længere er så attraktivt. Jeg tror, at vi vil se, at guldpriserne vil fortsætte med at falde i år, så det er jo før desto bedre, hvis man skal ud af guld snart. I slutningen af året vil guld nemlig være mindre værd, end det er lige nu, siger hun til Newspaq.

Stadig håb for guldprisen

Hvis du sidder derhjemme og ærgrer dig over, at du ikke fik solgt din gamle guldbroche eller guldring, da guldpriserne var på sit højeste, så er der stadig håb. Prisen på guld kan nemlig vende længere ude i fremtiden. Ifølge finans.dk spår Australia & New Zealand Banking Group, ANZ, at prisen på guld bliver mere end fordoblet, men så skal du også vente helt frem til 2030.

Der er flere måder at sælge sit guld på. Den traditionelle måde er at møde op hos en guldopkøber og få en vurdering af guldet. Alternativt kan du også sælge dit guld via postordre. For at sikre sig den bedste pris, er det vigtigt at prøve forskellige guldopkøbere af.

– Det bedste råd er, at man undersøger markedet grundigt og ikke bare stirrer sig blind på en enkelt guldsmed eller opkøber. Priserne kan nemlig variere betydeligt, så man skal se sig for. Derfor er det også en god idé at søge efter anmeldelser på nettet, siger Jakob Steenstrup, der er jurist i Forbrugerrådet Tænk.

Det skal du være opmærksom på, før du sælger:

– Tjek prisen hos flere guldopkøbere for at sikre den bedste handel. Priserne kan nemlig variere meget.

– Hold øje med dagsprisen på guld, så du er sikker på, at du tilbydes en ordentlig pris.

– Slå guldopkøberen op på internettet. Så får du hurtigt en idé om, hvorvidt det er en god forretning.

– Tænk over, om smykket i sig selv er mere værd, end den guldpris du kan få for det. Få det vurderet, hvis du er i tvivl. Du kan selv se på stemplet i smykket, hvilken karat det er. (24 karat guld er det reneste og det der er mest værd)

– Guldhandleren skal være godkendt af politiet og kunne fremvise en gyldig bestyrerbevilling.

– Guldhandleren skal føre en købs- og salgsbog udstedt at politiet, så eventuelt stjålne smykker kan spores.

– Når guldet er solgt, kan du ikke fortryde den pris, du har accepteret.

Newspaq

Powered by Labrador CMS