Sådan sparer du penge i køkkenet
Lederen af Karolines Køkken giver sparetips
Inflation og energikrise får danskerne til at tænke i billigere alternativer, når det gælder madlavning og elforbrug.
I en pressemeddelelse giver leder af Karolines Køkken, Tove Færch, råd til, hvordan man kan spare penge i køkkenet.
Ovnen er en af de helt store strømslugere, når der skal laves mad. Så man bør overveje, om en gryde, pande eller brødrister kan bruges i stedet for, lyder et råd.
Er ovnen en nødvendighed, så kan man med fordel udnytte varmen, når den er tændt, og spare strøm ved at gøre brug af for- og eftervarmen. Ovnen bruger nemlig mest strøm i opvarmningsfasen.
Tag mad op af fryseren
Det er en god idé at tænke fremad og tage mad op af fryseren i god tid, så man kan lade det tø langsomt op i køleskabet, opfordrer Tove Færch.
De frosne madvarer hjælper nemlig med til at sænke temperaturen i køleskabet, og køleskabet sparer på energien.
Og man bør bruge så lidt vand som muligt, når for eksempel æg og kartofler skal koges, lyder det fra lederen af Karolines Køkken.