Sådan sparer du på el og varme

Du kan spare på el og varme med blot nogle enkle råd. Pressefoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Efterårsmørket og de faldende temperaturer kan vi ikke gøre noget ved. Men det kan godt lade sig gøre at holde energiforbruget i skak, hvis man følger nogle enkle råd.

Det gælder eksempelvis for husstande med fjernvarme. For en gennemsnitsfamilie kan der være op til 2.000 at spare på varmeregningen, hvis man undlader at sætte fuldt blus på apparaterne, når varmesæsonen starter.

Sådan sparer du penge på fjernvarmen

1. Drej fremløbstermostaten til en temperatur på 35-40 grader, når du åbner for fjernvarmen for første gang i fyringssæsonen.

2. Hæv temperaturen med 5-7 grader, når det bliver koldere i oktober eller november.

3. Skru yderligere 5-7 grader op, når kulden for alvor sætter yderligere ind senere på fyringssæsonen.

På den måde ender du med 45-55 grader, eller hvad der svarer til ca. to tredjedele af fuld styrke. I meget kolde perioder kan du skrue yderligere op, hvis du har svært ved at varme huset op. Men husk at skrue ned igen, når der ikke længere er nødvendigt.

Spar også på belysningen

En LED-pære bruger 90 procent mindre el end en glødepære, og der er ligeledes en markant besparelse ved at vælge LED i stedet for sparepærer. LED-pærerne har en levetid på mellem 10 og 25 år, så selv om prisen ligger mellem 100-300 kr per pære, vil investeringen tjene sig hjem igen inden for en overskuelig periode.

Kilde: Dong Energy.

Powered by Labrador CMS