Sådan sparer du lettest penge på at tørre tøj
Tørretumbleren er dyr i drift, men du kan spare en del penge, hvis du tænker dig om.
Det kan være svært at gennemskue junglen af tørretumblere. Først og fremmest fordi der findes to forskellige slags, men også fordi der findes en lang række forskellige energimærkninger og meget andet at holde styr på.
En anden sag er det også, at det kan være endog rigtig dyrt at bruge en sådan tørretumbler. Tøj skal dog nødvendigvis tørres, når det er blevet vasket, så over artiklen har vi samlet en række råd til, hvordan du sparer penge, når du tørrer tøj – det er ikke engang særlig besværligt. Et af rådene er dog, at du dropper tørretumbleren.
Som nævnt findes der to forskellige slags tørretumblere, og hvis du har planer om at investere i en sådan, er det faktisk vigtigt, at du har styr på, hvad der er forskellen. Normalvis tales der om en kondenstumbler og en aftrækstumbler.
Førstnævnte er kendetegnet ved, at det meste af fugten kondenseres og opsamles i en beholder eller ledes til afløb. En sådan maskine afgiver fugtig luft til rummet, så der skal altså af indeklimaårsager luftes ud, mens tumbleren er i brug.
En aftræksmaskine skal have et aftræk, der leder den fugtige luft fra tørringsprocessen væk. SparEnergi.dk, der drives af Energistyrelsen, anbefaler, at du investerer i en kondenstørretumbler “med en god kondenseringseffektivitet, så du ikke får problemer med fugt i hjemmet”, hvis du ikke lige har mulighed for en aftræksmaskine.
Vigtigst er det dog, at du helt overvejer, om en tørretumbler er nødvendig.
“Overvej, om du har brug for en tørretumbler, da den har et stort energiforbrug – 5,5 kr. pr. tumbling med en A-mærket model. Hvis du har mulighed for at bruge en kondenstumbler, så gå efter en model med A++. Det giver den bedste økonomi på lang sigt”, skriver SparEnergi.
Et eksempel kan ses her: