Sådan skal vi beskytte os på hjemmearbejdet
De fleste danskere arbejder hjemmefra. Det stiller krav til sikkerheden.
De fleste danskere er nu rykket ud af storrumskontorerne og hjem i stuerne, hvor arbejdsdagen skal holdes i gang så smidigt som muligt trods lukkede institutioner og en udbredt frygt i befolkningen.
I den forbindelse har Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste udgivet en ny trusselsvurdering, der sætter spot på brugen af hjemmearbejdspladser.
Artiklen fortsætter under videoen
Og cybertruslen er kort sagt stor. Forsvarsminister Trine Bramsen forklarer:
– Cybertruslen mod myndigheder og virksomheder er meget høj. Og i denne kritiske tid hvor mange arbejder hjemme, er vi ekstra sårbare. Derfor gælder det for virksomheder og myndigheder om at være forberedt og tage de nødvendige forholdsregler ved hjemmearbejdspladser. Og det er vigtigt, at vi lytter til de gode råd, der kommer om sikker it-brug, så vi trygt kan arbejde hjemmefra. Lad os hjælpe hinanden med også at passe på vores arbejdspladser, så it-kriminelle eller andre, der vil udnytte en kritisk situation, ikke får frit spil, siger hun i en pressemeddelelse.
Hackere viser ikke samfundssind
Der øjnes mange steder en god forretning – især på nettet.
Det forklarer chef for Center for Cybersikkerhed Thomas Lund-Sørensen:
– Mange it-afdelinger er under stærkt pres med hjemsendte kolleger og brugere. Det kan være svært at opretholde det sædvanlige it-sikkerhedsniveau med opdatering, to-faktor og VPN. Men regn ikke med, at hackerne viser samfundssind. Tværtimod udgør Corona-krisen en særlig gunstig mulighed for de cyberkriminelle til at angribe danske netværk. Vær derfor meget forsigtig med at svække sikkerhedsforanstaltningerne, og er det nødvendigt, så gør det alene efter en grundig risikovurdering af de mulige konsekvenser. Cybertruslen mod Danmark er meget høj, siger han.
I galleriet ovenfor kan du få Center for Cybersikkerheds råd til, hvordan du bedst muligt sikrer dig på hjemmearbejdspladsen.