Sådan så øjenvidner skudangreb

Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Vidner på Østerbro kunne over for Berlingske berette, hvordan en nærliggende legeplads i Fælledparken havde været fyldt med børn og deres forældre, da skyderiet mod Krudttønden begyndte tæt ved klokken 15.30 lørdag. Forældrene fik hurtigt børnene væk fra legestativer og legeplads, da skyderiet begyndte.

Et anonymt øjenvidne berettede, at hun så den mand, der blev dræbt, ligge hårdt såret på gaden, skudt i brystet.

»Vi kom ilende til, tænkte bare at vi skal hjælpe ham,« sagde hun til b.dk.

Hun så dernæst en person med et gevær stikke af fra stedet.

»Geværet var cirka så langt,« sagde hun ifølge b.dk og holdt armene ud fra hinanden.

»Det var vel det, man kalder en maskinpistol.«

Ifølge vidnet lignede gerningsmanden »en militærperson, klædt i sort og med strikhue«, og om den dræbte sagde hun, at han »så ud, som om han bare var en forbipasserende, der var på det forkerte sted på forkerte tidspunkt. En sød og rar mand«.

Kort derfra, bag baren på den nærtliggende café Stafetten, havde Stephanie Halberg kort forinden frit udsyn til Krudttøndens glasfacade. Hun så således, hvordan en attentatmand affyrede en salve fra et automatvåben gennem vinduespartiet, hvorefter han ifølge bartenderen åbnede døren med den ene hånd og sendte endnu en salve af sted og derefter flygtede.

Stephanie Halberg fortæller, at caféen derefter hurtigt blev fyldt med chokerede personer, som havde opholdt sig i området.

»Nogle af dem havde været ret tæt på. Der var løbere, som var kommet forbi, lige da det skete, og hende den ene var helt konfus og chokeret. Jeg måtte finde nummeret til hende, så hun kunne ringe til sin mand. Og så var der nogle, som kom ind med deres børn, og der kunne man også godt se, at de var hårdt ramt af det,« sagde bartenderen til b.dk.

Powered by Labrador CMS