Sådan redder du (let) fejlslåen mad

Er maden blevet for salt eller har du været lidt for rundhåndet med chilien? Her er en række gode råd.

Offentliggjort Sidst opdateret

Mon ikke de fleste kender til, at noget er gået galt med madlavningen. Den er blevet for salt, for syrlig eller for fed. Den kan endda smage af for meget eller endnu værre af for lidt.

Artiklen fortsætter under videoen

Heldigvis er der i langt de fleste tilfælde en rimelig simpel løsning på problemerne. Det har norske Johan Swahn en række gode bud på.

Hvad de handler om, kan man se i galleriet over artiklen.

Johan Swahn har en doktorgrad i sensorisk markedsføring og er leder af Sanse Laboratoriet, der er en afdeling på Restaurant- og Hotelhøjskolen ved Örebro Universitet. Han har lavet det han kalder ‘smaksrikmodellen’ som angiver, hvordan man kan skaber balance mellem forskellige smage, når maden ikke er blevet helt som planlagt. Det skriver Godt.no.

Den er ifølge John Swahn tænkt som en inspirerende guide til at få flere til at turde noget mere i køkkenet.

– Det handler om at finde den rigtige balance mellem sødme, salt, syre og gode smage. En god ret handler ikke bare om smage men meget mere. Mad er som et stykke musik med guitar, klaver og trommer. Alt skal harmonere og være i balance, forklarer han.

Powered by Labrador CMS