Sådan opbevarer du mad korrekt og sikkert

Du kan ikke bare gemme dine overskydende madvarer, som du vil. Medmindre du vil udsætte dem - og dig - for skadelige stoffer.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er jo helt oppe i tiden at bekæmpe madspild.

Derfor kan du med god fordel – og samvittighed – gemme din mad.

Det er bare ikke helt ligegyldigt, hvordan du gør det.

(I galleriet kan du se en række eksempler. Der kan nemlig være ‘afsmitning’ af skadelige stoffer fra emballage og til din mad). 

Det er Fødevarestyrelsen, der kommer med en række råd – og advarsler – til opbevaring af mad. Eller hvordan man ikke skal opbevare maden.

“Dette gælder dog ikke, hvis det er oplagt, at genstanden er beregnet til fødevarer, fx et vinglas eller en kaffekop, eller hvis der er en brugsanvisning, der fortæller, at emballagen er beregnet til fødevarer”, skriver Fødevarestyrelsen. Men det lyder måske alligevel umiddelbart mere oplagt, end det egentlig er. Vi blev i hvert fald en smule overraskede.

Må du for eksempel bruge din skyr-bøtte til at opbevare suppe i?

Eller stille en åben tun-dåse ind i køleskabet med rester i?

De spørgsmål – og mange flere – får du svar på i galleriet over artiklen.

Powered by Labrador CMS