Sådan kan du mærke forskel på klimaanlæg og aircondition i bilen

Rigtig mange har enten aircondition eller et klimaanlæg i bilen, hvilket må siges at være praktisk i sommervarmen. Her kan du læse om, hvad forskellen er på de to systemer.

Offentliggjort Sidst opdateret

Rigtig mange biler har i dag enten aircondition eller klimaanlæg installeret. Men er der forskel på klimaanlæg og aircondition i bilen, og hvordan den mærkes?

Det korte svar på det spørgsmål er ja.

De to systemer har det tilfælles, at de begge sender kold luft ud i bilens kabine.

Den kolde luft bliver genereret af ved hjælp af en kompressor, der sørger at suge luft ind udefra og køle den ned, før den kommer ind i bilen ifølge værkstedskæden Skortensgaard.

Forskel på klimaanlæg og aircondition i bilen: Den ene er mere avanceret

Men ifølge Skorstensgaard er klimaanlægget et mere avanceret anlæg end airconditionen.

Hvis man har et klimaanlæg i sin bil, sidder der nemlig følere flere steder i bilen, der måler temperaturen. På den måde kan anlægget selv regulere temperatureren, og man kan derfor indstille den præcise temperatur, man ønsker i kabinen. Anlægget vil herefter selv regulere med henholdsvis kold og varm luft.

I modsætning til dette kan en aircondition udelukkende blæse kold luft ud i kabinen, og her kan man altså ikke indstille en præcis temperatur på anlægget.

Ifølge Bilernes Hus findes der desuden såkaldte to zone klimaanlæg, hvor det også er muligt at indstille præcise temperaturer for de enkelte zoner i bilen, så der ikke behøver at være den samme temperatur i hele kabinen.

Hvis du har en aircondition i bilen kan du se i galleriet ovenfor, hvordan du absolut ikke må bruge den.

Flere af disse ting gælder desuden også, hvis du har et klimaanlæg.

Powered by Labrador CMS