Sådan gør du rejsen rar for din hund

Der er visse forholdsregler, man bør tage, når man tager hunden med på rejse - i Danmark såvel som i udlandet

Man skal sikre sig, at længere køreture ikke bliver alt for varme og uudholdelige for de firbenede venner.
Man skal sikre sig, at længere køreture ikke bliver alt for varme og uudholdelige for de firbenede venner.
Offentliggjort Sidst opdateret

Hvis man skal ud på en længere køreture med hunden, så bør man altid huske at medbringe frisk vand med og sørge for at hunden får frisk luft. 

Man skal være opmærksom på, om hunden sidder i sol, hvilket gør køreturen ekstra varm. Og der kan være stor forskel på luften fra førersædet til bagerst i bilen. 

Man bør faktisk undgå at tage hunden med i bilen mere end højst nødvendigt, for aircondition og ventilation når ikke altid om bag i bilen, hvor hunden, der kun kan svede gennem mund og poter, typisk opholder sig.

Undersøg for flåter

Når I kommer hjem fra en tur i naturen, så skal hunden undersøges for flåter. Og skal man tilbringe meget tid i naturen, så gør man klogt i at forebygge flåter. 

På Bornholm er der for eksempel en øget forekomst af flåter, der bærer TBE-virus (Tick Borne Encephalitis).

I modsætning til Borrelia, som i de fleste tilfælde kan undgås, hvis man fjerner flåten inden for 24 timer, så smitter TBE, idet flåten bider sig fast. 

Så det kan godt betale sig at tænke over, hvordan man bedst forebygger flåternes bid. Man kan tage en snak med dyrlægen om, hvordan det bedst gribes an.

Husk ID-mærke, pas og vaccine

I EU-lande skal hunde være lovligt ID-mærket, den skal have et gyldigt EU-selskabsdyrspas og en rabies-vaccine, der er mindst 21 dage gammel. 

Her skal man bemærke, at hvis man rejser med en hvalp, der endnu ikke er rabies-vaccineret, gælder der forskellige regler fra land til land. 

I Sydeuropa findes der forskellige insekter, og det er klogt at tage et afvisende middel med hjemmefra, som er anbefalet af dyrlægen eller apoteket. Man bør desuden holde hunden inde i skumringstiden, hvor insekterne er mest aktive.

God forberedelse kan godt betale sig. Det kan nemlig ødelægge ferien for hele familien, hvis man ikke har sat sig ordentligt ind i hunde-reglerne for det land, man rejser til. Så det er en god ide at bruge lidt tid på research. 

Tag hundefoder med

For at undgå dårlig mave gør man klogt i at tage hundens egen mad med, så den ikke pludselig skal til at spise noget, den ikke er vant til. 

Og man skal endelig sørge for rigeligt koldt vand, hvis I er et varmt sted, og en rar og skyggefuld plads, hvor hunden kan ligge i de varmeste timer. 

Få styr på forsikringer

Som hundeejer skal man huske at tjekke forsikringer, så hunden også er dækket i tilfælde af akut opstået sygdom eller ulykke i ind- og udland. 

“Ligesom det kan blive en dyr affære for os mennesker, hvis vi ikke er tilstrækkeligt forsikrede og bliver syge eller kommer til skade i udlandet, så gør det samme sig gældende for vores hunde,” forklarer Tine Antvorskov.

Seks rejseråd til hundeejere

Hav altid frisk vand med til hunden, hvor end du skal hen.

Skal du ud at rejse, så husk at tage hundens sædvanlige foder med hjemmefra.

Sørg for, at hunden får frisk luft, når du skal ud og køre længere ture.

Sæt dig ind i hunde-reglerne for det sted, du skal til, hvad end det er i Danmark eller udlandet. Og undersøg hvilke muligheder, du har - for eksempel for at lufte hunden.

Planlægger du at skulle meget ud i naturen, så brug et forebyggende middel mod flåter.

Skal du til udlandet, så sørg for, at hunden er forsikret i tilfælde af akut sygdom eller ulykke. 

Kilde: Kilde: Agria Dyreforsikring
Powered by Labrador CMS