Sådan giver du din hund en tryg nytårsaften
Det kan meget vel få varige konsekvenser, hvis man ikke tager hensyn til sin hund nytårsaften.
Nytårsaften er for mange forbundet med tju-bang, fest, farver og nytårskrudt. Alligevel kender de fleste af os til ind imellem at blive godt og grundig forskrækket, når der lyder et kæmpe brag. Endda selv om vi godt ved, det kommer.
Men så tænk engang på hunde, som ikke har den fjerneste anelse om, hvad der foregår. Den hører ti gange så godt som vi mennesker og det er derfor ikke så underligt, at nytårsaften og såmænd også dagene op til kan være en meget stressende oplevelse for menneskets bedste ven.
Artiklen fortsætter under videoen
En undersøgelse lavet for Dyrenes Beskyttelse fastslår da også, at cirka hver anden hund er bange for fyrværkeri.
I galleriet over artiklen er der en række gode råd til, hvordan hunden får den mindst stressende oplevelse.
Det er derfor vigtigt, at planlægge nytårsaften i god tid, så aftenen bliver så lidt stressende som muligt for hunden.
– Det er forskelligt fra hund til hund, hvordan de oplever nytårsaften. Mens nogle hunde bliver så stressede, at de skal medicineres, kan andre nøjes med at ligge i skødet hos ejeren eller gemme sig under bordet. Uanset hvor stresset hunden bliver, så bør man altid sørge for, at der er taget hensyn til hunden, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.
Det er vigtigt at tage hensyn, da en dårlig oplevelse kan hænge fast. Hvis hunden får en dårlig oplevelse nytårsaften, kan den blive bange for andre høje lyde eller blive endnu mere stresset næste nytår.