Sådan fungerer det: Se de vilde billeder
Det er ikke kun dem, med blå blink, der sættes i sving, når der er ringet 112.
God praksis er betinget af kendskab til de samlede ressourcer, som ofte går langt udover det som har blå blink.
Sådan sluttet et opslag, hvor Beredskab Øst fortæller om samarbejde.
Beredskab Øst fortæller på sin Facebook-side, hvordan det arbejder sammen med andre aktører.
Du kan læse det her – og se billederne i galleriet over artiklen.
Vi kan love, det er ret spændende.
Artiklen fortsætter under videoen
Ved mange og forskelligartede indsatser er der ofte behov for, at have et godt kendskab til samfundets samlede ressourcer og det entreprenørmateriel og værktøjer, som kan tilkaldes fra civile eller andre aktører, for af opgaverne kan løses hurtigt og effektivt.
Kraner ved brand
Ved brande kan der være behov for at tilkalde kraner, dels for at sikre at skadesudviklingen ikke forværres på grund af sammenstyrtning, dels for at udføre en mere nænsom/effektiv slukning eller gennemføre den sidste kontrol af slukningsarbejdet.
Beredskab Øst har anvendt Beredskabsstyrelsen, men har efterfølgende haft god erfaring med anvendelse af egentlige kranfirmaer, som råder over større kraner og mere erfarent betjeningsmandskab. Tilkaldelse til denne opgave sker i tæt dialog med skadeservicefirma og forsikringsselskab.
Mandskab skal frigøres
Ved andre typer af opgaver, kan der være behov for materiel, som kommunernes driftsafdeling/vej og park eller forsyningsselskaber råder over, ligesom der også er mandskab der, som kan frigøres i en akut situation.
Det kan være i form af afspærringsmateriel, mandskab og materiel ved oversvømmelse i form af pumper samt sandsække og sandsækkefylder eller til håndtering af mange væltede træer.
Kommunerne deltog blandt andet med omfattende materiel- og mandskabsressourcer ved en øvelse med forurening af Øresundskysten i oktober 2018.
Tænk ud af boksen
“Når man tænker lidt ud af boksen, så kan opgaverne løses hurtigt. Vi har eksempelvis brugt kommuners materiel i tæt samarbejde med Vejdirektorat og politi ved hurtig rydning af Helsingørmotorvejen for tabt sand 2016”, skriver Beredskab Øst.
Vejdirektoratet har beredskabet, via politiet, meget ofte dialog med, når det skal sikres at motorvejene ryddes hurtigst muligt ved ulykker, hvor Beredskab Øst er tilkaldt.
“I det hele taget kunne vi ikke undvære det daglige og tætte samarbejde med forsyningsvirksomheder (el, gas, vand, varme), skadeservicefirmaer, kommunernes materielafdelinger og de samarbejdspartnere og underleverandører, som de alle har”, står der videre.
(Lyngby-Taarbæk Kommune, Gentofte Kommune, Gladsaxe Kommune, Ballerup Kommune, Herlev Kommune, HOFOR, NOVAFOS, Lyngby-Taarbæk Forsyning med flere).