Sådan får du en god start efter ferie

Det er ikke altid nemt at vende tilbage på arbejdet efter ferien.

Offentliggjort Sidst opdateret

Det er nok de færreste, der ligefrem springer ud af sengen, når vækkeuret igen er sat til at ringe tidligt mandag morgen efter vinterferien.

Det kan være svært at vende tilbage til hverdagen efter en ferie. Heldigvis findes der en masse gode tricks, der kan gøre det lettere.

I videoen ovenfor får du tips til, hvordan du får den bedste starte efter ferien.

Vinterferie-blues

I uge syv har store dele af den danske befolkning haft vinterferie. Der er dog nogle få, der endnu har det til gode, da vinterferie oftest afholdes i uge seks, syv eller otte alt efter, hvilken kommune, man bor i.

Men det betyder også, at for nogle er vinterferien, der måske har budt på en hjemmeferie eller en tur på ski, skiftet ud med skole eller arbejde, som hverdagen vanligvis bliver brugt på.

Det kan godt kræve lidt ekstra energi, når man vender tilbage til en indbakke fyldt op med mails, man skal igennem og arbejdsopgaverne generelt har hobet sig op. Vigtigt er det dog at huske på at tage det i etaper, så man ikke kører død i arbejdet fra ugens start.

Forbered børnene

Det er ikke kun de voksne, der kan have problemer med at vende tilbage efter ferien.

Men den følelse kan dog afhjælpes, hvis forældrene forbereder deres børn på at vende tilbage.

Det gøres blandt andet ved at skabe nogle gode rytmer, der minder om dem, man har i hverdagen. Mens det også er vigtigt, at man i de sidste dage af ferien rykker lidt på tiderne for, hvornår børnene skal i seng, og hvornår de skal op igen.

Det er desuden også noget af det, der virker for voksne. Så hele familien kan ligeså godt være en del af forberedelserne.

Powered by Labrador CMS