Sådan du holder maden frisk i sommervarmen
Her kan du se gode tips til, hvordan du holder maden frisk i sommervarmen - og dermed undgår madforgiftning.
Sommeren og varmen er for alvor noget, der kan få danskere i hobetal til at søge udenfor for at nyde et godt måltid mad.
De varmere temperaturer giver dog grobund for alskens bakterier, og i værste fald kan dig og dine spisegæster blive syge, hvis I ikke tager jeres forholdsregler.
I videoen ovenfor kan du se, hvordan du holder maden frisk i sommervarmen.
Flere får madforgiftning om sommeren
Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, vokser antallet af syge med madbakterien campylobacter om sommeren.
Det skyldes formentlig, at folk slækker på hygiejnen i forbindelse med grillen, har Fødevarestyrelsens hygiejneekspert, Annette Perge, tidligere udtalt.
– Kombinationen af kul, kolde øl og kåd sommerstemning skaber en mere ’afslappet holdning’ til hygiejnen, når man griller udendørs, siger Annette Perge.
Hvert år registrerer Statens Serum Institut omkring 4.500 sygdomstilfælde med madbakterien campylobacter.