Sådan bliver ferie-vejret

Efterårsferien bliver præget af koldt, men nogenlunde tørt vejr, siger DMI. Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Efteråret har allerede gjort sit indtog med stil. En række blæsende og tågede dage har lagt et tæppe af efterår over Danmark.

Skolernes efterårsferie kommer med hastige skridt, og Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) fortæller, at det bliver koldt, men at vejret ellers arter sig nogenlunde.

– Overordnet ser efterårsferien ud til at blive ret tør, men kølig. Dagtemperaturen får et dyk i forhold til nu og ender formentlig et sted mellem 7 og 12 grader. Bortset fra lidt tåge i morgentimerne, ser sol-chancerne ganske hæderlige ud, fortæller Meteorolog Herdis Damberg i en pressemeddelelse.

Det kølige vejr skyldes et tætliggende højtryk, der i efterårsferien bevæger sig endnu tættere i uge 42. Regn slipper vi nok heller ikke for i efterårsferien.

– Svækkede fronter kan strejfe landet fra vest og give os lidt regn, og der kan falde et par byger over Østersø-regionen. Med lidt held kan efterårsferien altså gå hen og blive rigtig flot og invitere til udendørsaktiviteter; dog iført den lidt varmere jakke – og handsker måske, siger Herdis Damberg.

Powered by Labrador CMS